faq2

__________________________________________________________________

De app start niet op. Hoe los ik dit op?

Om zoveel mogelijk externe storingen uit te sluiten, doorloopt u het best de volgende stappen:

 • Verwijder de app (door enkele seconden op de home-button te drukken en de app aan te tikken bij het kruisje rechtsboven).
 • Start de iPad opnieuw op.
 • Download opnieuw de app via de App Store. Om de app zelf én de bijkomende unités te installeren, is telkens een draadloze internetverbinding nodig. Het downloaden van de bijkomende betalende unités duurt normaal maar enkele seconden, maar het is belangrijk dat de internetverbinding niet gestoord wordt.
 • Het gebeurt dat gebruikers de mogelijkheid om vanuit een applicatie bijkomende oefeningen te kopen, vergrendeld hebben. Om dit te controleren, moet u op uw iPad het volgende doen:
  < Instellingen
  < Algemeen
  < Beperkingen
  < Kopen vanuit apps → Deze knop moet op "I" staan i.p.v. "O".
  faqimage2
 • De hoofdstukken die u betaald hebt kunt u in de app zelf terugzetten via de knop "Terugzetten" in het betaalscherm, maar u moet draadloos met het internet verbonden zijn.

 

Ik heb de app gedownload, maar krijg geen icoon. Hoe los ik dit op?

De iPad-app "Woordtrainer En action 6" is herkenbaar aan het volgende icoon op uw iPad:
logo_app_L6_groot
Indien u dit icoon niet op uw iPad terugvindt, dan zijn er drie mogelijkheden:

 • Het icoon staat niet op het hoofdscherm van de iPad, maar op één van de volgende schermen. → Door op het hoofdscherm met een vinger van rechts naar links te bewegen ("schuiven"), komt u op het volgende scherm terecht. Daar vindt u wellicht het icoon.
 • U hebt de app gedownload via iTunes op uw computer, maar nog niet gesynchroniseerd met uw iPad. → U sluit uw iPad aan op uw computer en opent iTunes. U klikt op "iPad van (naam)" in het menu aan de linkerkant van het scherm. U klikt daarna rechtsonderaan op de knop "Synchroniseren" (zie ook screenshot in bijlage). Dit kan enkele minuten duren. Na het synchroniseren staat de app normaalgezien ook op uw iPad.
 • U hebt de app draadloos gedownload zonder een computer te gebruiken. → Er is tijdens het downloaden wellicht iets fout gegaan (bv. draadloze internetverbinding verbroken). Download de app opnieuw via de App Store.

__________________________________________________________________

De app start ondersteboven op mijn iPad en kan niet omgedraaid worden. Hoe los ik dit op?

Versie 1.0 van de iPad-app "Woordtrainer En action 5" bevatte inderdaad deze mini-bug bij het gebruik van de app op een iPad 2 of hoger. Deze bug is intussen rechtgezet in geüpdatete versie 1.1.

__________________________________________________________________

Is de app ook beschikbaar voor Android? 

Met de ontwikkeling van de "Woordtrainers En action 5 en 6" heeft uitgeverij Van In de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van applicaties. Onze bedoeling was in de eerste plaats om zelf te leren welke meerwaarde een app kan bieden in het leerproces van kinderen / tieners en wat de impact kan zijn op het klasgebeuren. De ervaringen van leerlingen en leerkrachten willen we dan gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe toekomstige apps. We hebben in functie van onze daarbij gekozen voor het platform dat tot op dit moment het meest gebruikt wordt.

Op dit moment hebben we nog geen plannen om op korte termijn een versie voor een ander platform of een ander device dan de iPad uit te brengen. We wachten immers graag de reactie van de gebruikers ervan af om onze apps nog gebruiksvriendelijker, didactisch beter en motiverender te maken. Daarnaast bekijken we ook hoe we in de toekomst onze uitgaven voor meerdere platformen tegelijk kunnen ontsluiten.

__________________________________________________________________

De oplossing voor het probleem dat ik ondervind staat niet op deze pagina. Bij wie kan ik terecht voor hulp? 

Mochten bovenstaande oplossingen niet werken, neem dan zeker met ons contact op via het contactformulier. Onze helpdesk neemt dan zo vlug mogelijk contact met u op om het probleem op te lossen.

__________________________________________________________________