Planning

Hieronder vindt u links per vak die verwijzen naar een pagina waar u de titels die niet beschikbaar zullen zijn op 1 september.

Je kan wel alvast het startmateriaal raadplegen op diddit of Knooppunt. Onderaan de tabel vindt u een kort stappenplan hoe u aan het startmateriaal kan.

Belangrijk: u mag uw bestelling op school verwachten 2 à 3 weken na verschijningsdatum. We danken u voor uw begrip.

Hoe activeer je het startmateriaal op Knooppunt?

 1. Surf naar www.knooppunt.net.
 2. Log in of registreer.
 3. Druk op de knop 'lesmateriaal toevoegen'.
 4. Vul deze code in: VIDEMCJ34VVE42QBQ.
 5. Je hebt nu toegang tot het startmateriaal.

De handleiding wordt je toegestuurd van zodra die beschikbaar is.

Hoe activeer je het startmateriaal op diddit?

Werkte je al eerder met diddit? Log dan in op diddit, klik op de cover 'Startmateriaal 2017-2018' en ga vervolgens naar 'Lesmateriaal'.

Werkte je nog niet met diddit? Volg dan deze stappen:

 1. Registreer je op diddit (met je Knooppunt-account).
 2. Geef vervolgens deze code in: VIDDSTJ34JAE3P4RR.
 3. Klik daarna op de cover 'Startmateriaal 2017-2018' en ga naar 'Lesmateriaal'.
 4. Vanaf 8 augustus wordt diddit helemaal opengesteld. Nadat u de code hebt  ingeven die u ontving bij uw diddit-bestelling, vindt u al uw materiaal onder uw eigen methode.
 5. Bestelde u een Comfort PLUS Pack? Dan wordt de handleiding u toegestuurd van zodra die beschikbaar is.

*Handelvijf

Bent u de enige leerkracht die met Handelvijf werkt, dan kunt u perfect het JAL volgen met het materiaal dat beschikbaar is.

U start met De onderneming en haar omgeving. De eerste twee hoofdstukken van Marketing vindt u online op Knooppunt. Personeel en Communicatie kunt u gebruiken vanaf het tweede semester.

Gebruikt u Handelvijf met twee leerkrachten, dan raden we u aan om deze planning te volgen waarmee u geen hinder ondervindt van de vertraging:

 • Een van u beiden start met Hoofdstuk 1 uit De onderneming en haar omgeving, gaat verder met die module en sluit, naargelang de verdeling van de uren, af met Personeel en/of Communicatie.
 • De andere leerkracht start met Hoofdstuk 2 uit De onderneming en haar omgeving en gaat verder met de module Marketing waarvan de eerste hoofdstukken online staan op Knooppunt. Afsluiter, naargelang de verdeling van de uren, is Personeel en/of Communicatie.

*BIVijf

Bent u de enige leerkracht die met BIvijf werkt, dan kunt u perfect het JAL volgen met het materiaal dat beschikbaar is.

U start met De onderneming gaat van start. De eerste hoofdstukken van Boekhouding vindt u vanaf 1 september online op Knooppunt. Internationale handel en marketing komen online vanaf januari.

Gebruikt u BIvijf met twee leerkrachten, dan raden we u aan om deze planning te volgen waarmee u geen hinder ondervindt van de vertraging:

 • Een van u beiden start met De onderneming gaat van start en gaat verder met Marketing waarvan de eerste hoofdstukken in januari online komen op Knooppunt. Of gaat, afhankelijk van de verdeling van de uren, verder met Internationale Handel, dat ook vanaf januari online beschikbaar is op Knooppunt.
 • De andere leerkracht start met een herhalingsoefening boekhouden die online beschikbaar is op Knooppunt en met de eerste hoofdstukken van Boekhouding die vanaf 1 september online beschikbaar zijn op Knooppunt. Hij gaat verder met Marketing waarvan de eerste hoofdstukken vanaf januari online komen op Knooppunt of gaat, afhankelijk van de verdeling van de uren, verder met Internationale Handel, ook online beschikbaar vanaf januari.