cover-lire-et-s-entrainer
Lire et s'entraîner
De reeks Lire et s’entraîner biedt Franse leesboekjes voor jongeren en volwassenen die hun kennis willen aanscherpen en uitbreiden. De readers omvatten zowel originele, authentieke verhalen als bewerkingen van literaire klassiekers (ERK-niveaus A1, A2, B1 en B2).

Alle verhalen worden in context aangebracht. De Activités tussen de hoofdstukken bevatten namelijk oefeningen en taaltaken die thematisch aansluiten bij het verhaal, of die de nodige cultuur en achtergrondinformatie bevatten om het verhaal te begrijpen.

Aan de leesteksten worden spreek-, luister- en schrijfopdrachten gekoppeld en via de audio-cd’s leren ze de juiste uitspraak kennen. Alle vaardigheden komen dan ook veelvuldig aan bod.

De taaltaken en leesstrategieën worden gradueel uitgewerkt via activités avant, pendant et après la lecture (soms aangevuld met een test final). Het interculturele aspect komt aan bod in activités, projets Internet en dossiers.

Door de vele op zelfstandigheid gerichte oefeningen zijn de readers niet alleen geschikt voor BZL, maar ook als vakantietaak of remediëring.Bij klassikale invoering is een gratis handleiding voor de leerkracht beschikbaar op aanvraag.
2Column_vertegenwoordigers_2
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je vertegenwoordiger staat klaar voor jou!

Contacteer je vertegenwoordiger