Hoe ga ik aan de slag met de LVS-toetsen?
Vanaf dit schooljaar kan je als Reken Maar!-gebruiker de wiskundetoetsen van LVS-VCLB via Bingel downloaden. Benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat? Met deze tip helpen we jou graag op weg! |
Het basisboek bij het LVS
Een goede voorbereiding is het halve werk. Om succesvol aan de slag te gaan met de LVS-testen, dien je het basisboek via Bingel te downloaden. In dit basisboek vind je een uitgebreide toelichting over hoe het leerlingenvolgsysteem werkt.
Dit document vind je terug bij de handleidingen van Reken Maar! op Bingel.
Tip van het Reken Maar!-team:
Wist je dat je de LVS-toetsen ook als bordboek terugvindt bij de methode? Bovendien werden de voorbeeldplaten toegevoegd als bordles bij de toets. |
De LVS-toets afnemen en verbeteren
De toets downloaden via Bingel
De toetsen kun je afdrukken via de module toetsen, remediëren en verrijken. Je kan kiezen uit de volgende versies van de toets:
- De basistoets
- De toets parate kennis, welke beschikbaar is in twee verschillende versies
Info:
Je vindt de afname-instructies van de toets terug in de correctiesleutel. Deze kan je afdrukken door de optie voeg leerkrachtenmateriaal toe aan te vinken. |
Hoe verbeter ik de LVS-toetsen?
Op de LVS-toets wiskunde staat er naast elke vraag een grijze letter. Telkens de leerling een fout antwoord geeft, kun je de bijhorende code doorstrepen of aankruisen. Wanneer de hele toets verbeterd is, tel je hoeveel fouten er per letter of per code gemaakt werden en vul je het puntenrooster in. Dit rooster gebruik je ook bij het invoeren van jouw resultaten op Bingel.
Remediëren op maat van de leerling
Hoe geef ik de resultaten in op Bingel?
Zodra de toetsen verbeterd zijn, geef je de punten uit het puntenrooster in via de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.
TIP:
Heb je Bingel Zorg en Evaluatie? Dan worden de resultaten automatisch doorgestuurd en omgezet naar zones en percentielen. |
Een automatisch remediëringsvoorstel via Bingel
Na het ingeven van de toetsresultaten in Bingel, wordt er automatisch een gepast remediëringsvoorstel aangeboden aansluitend op de methode. Zo krijg je met één druk op de knop voor elke leerling van de klas een differentiatievoorstel op maat.
De remediëring hierbij wordt automatisch voorzien zodra een leerling voor een bepaalde cluster oefeningen (aangeduid door een letter) lager scoort dan de grensscore of de grensscore opgelegd door het VCLB.
Waar kan ik de percentielen raadplegen in Bingel?
Nadat je de resultaten hebt ingegeven in Bingel, worden deze verzameld in overzichtelijke overzichten en grafieken. Hiervoor heb je toegang nodig tot Bingel Zorg en Evaluatie.