PraktischGezondheidsrecht
Praktisch gezondheidsrecht

Luc Haegeman - Kathleen Van Cauter

Praktisch gezondheidsrecht is een duidelijke juridische gids voor studenten uit de medische en paramedische professionele bachelor. Uw studenten geraken vertrouwd met enkele begrippen uit het algemeen recht, waarna de focus verschuift naar gezondheidsrecht.

  • boordevol voorbeelden uit de dagelijkse praktijk
  • oefeningen in het boek en online
  • (korte) verklarende woordenlijst en wetgeving in toegankelijk bewoordingen

De gids schept een adequaat juridisch kader voor zowel de zorgverstrekker als de patiënt, met bijzondere aandacht voor de aansprakelijkheid van de zorgbeoefenaar (strafrechtelijk en burgerrechtelijk) en de gecoördineerde wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar verpleegkundigen, zorgkundigen en vroedvrouwen.

Ten slotte is er een praktijkgericht overzicht van onderwerpen op het raakvlak tussen de gezondheidszorg en het publiek en privaat recht opgenomen. Ook is de gewijzigde regeling voor transgenders (inwerkingtreding van de Transgenderwet van 25 juni 2017 op 1 januari 2018) en de wijzigingen in het huwelijksvermogensrecht (Wet van 22 juli 2018) opgenomen in de editie van 2019.

Extra onlinemateriaal

  • oefeningenmodule
  • oplossingen voor de docent

Bekijk de inhoudsopgave

Bekijk het aanbod

 

AsellanKellyGOED

Kunnen wij u helpen?

Een boek op maat in enkele clicks?

Met Blend kunt u eenvoudig een boek op maat samenstellen. Kies uit hoofdstukken van De Boeck en voeg - indien u dat wenst - uw eigen lesmateriaal toe. Een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren!

Hebt u een andere vraag?

Wenst u een beoordelingsexemplaar of hebt u een andere vraag? Onze accountmanagers staan voor u klaar!

accountmanager@vanin.be

Asella De Vos (alle werkdagen behalve maandag):
+32 (0)472 40 39 55

Kelly Bosschaerts (alle werkdagen behalve woensdag en vrijdag):
+32 (0)476 80 01 42