Snelle antwoorden

Algemeen

Welke onderdelen bevat een Mijn VAN IN Bordboek?

Een Mijn VAN IN Bordboek bevat een online en offline versie van het bordboek alsook de digitale methodehandleiding. De digitale methodehandleiding is alleen raadpleegbaar voor scholen die het Mijn VAN IN Bordboek effectief hebben aangekocht.


icoon_top

Wat is het verschil tussen een online en offline Mijn VAN IN Bordboek?

Een offline Mijn VAN IN Bordboek kan je personaliseren (eigen materiaal toevoegen, eigen toevoegingen bewaren en bladwijzers toevoegen). Een online Mijn VAN IN Bordboek kan je niet personaliseren en de snelheid van je bordboek is afhankelijk van je internetverbinding.


icoon_top

Worden mijn aantekeningen bewaard als ik een Mijn VAN IN Bordboek sluit?

In een offline Mijn VAN IN Bordboek worden aantekeningen bewaard als je het bordboek sluit. In een online Mijn VAN IN Bordboek worden aantekeningen niet bewaard. 


icoon_top

Wat zijn de systeemvereisten voor het werken met een Mijn VAN IN Bordboek?

Online versie (NIET personaliseerbaar)

 • Besturingssysteem: 
  • computer of digitaal bord met Microsoft Windows 10, 8, 7, Vista, XP
  • Computer of digitaal bord met Mac OS 10.6 en hoger
 • Een recente browser
 • Je computer of digitaal bord moet daarnaast voorzien zijn van een recente versie van Adobe Flash Player 
 • Internettoegang

Offline versie (personaliseerbaar)

 • Besturingssysteem: computer of digitaal bord met Microsoft Windows 10, 8, 7, Vista, XP
 • Je computer of digitaal bord moet daarnaast voorzien zijn van een recente versie van Adobe Flash Player 
 • Internettoegang


icoon_top

Downloaden en opstarten

Ik vind het Mijn VAN IN bordboek niet op Mijn VAN IN

Staat een bepaalde VAN IN-methode in het grijs of is de knop 'Mijn VAN IN Bordboek' niet zichtbaar, maar heeft je school die wel aangeschaft? Vraag dan aan de schoolbeheerder of de administratief medewerker om contact op te nemen met de klantendienst van uitgeverij VAN IN. Zij kunnen de methode en het Mijn VAN IN Bordboek voor de school activeren. 

Bekijk ook het filmpje: Waar vind je het Mijn VAN IN Bordboek?

icoon_top

Ik krijg een foutmelding bij het downloaden.

Bij het downloaden van een bordboek is het mogelijk dat de browser een melding geeft over een mogelijks gevaarlijk bestand dat gedownload wordt. Kies om verder te gaan. In sommige browsers kan je rechts op de melding een pijltje zien. Kies daar voor 'behouden'. De download gaat dan verder.


icoon_top

Als ik mijn Bordboek opstart vanop mijn bureaublad krijg ik een melding om een CD/DVD in de computer te plaatsen.

In dit geval heb je op het icoontje geklikt van het Bordboek Plus, de bordboeken die een originele CD nodig hebben om te werken. Geef het icoontje van het MIJN VAN IN Bordboek op je bureaublad een andere naam dan het icoontje van het Bordboek Plus. Je kunt de naam van een icoon veranderen door het icoon te selecteren en dan via de rechtermuisknop 'naam wijzigen' te selecteren. Of kunt ook het icoontje van het Bordboek Plus verwijderen.


icoon_top

Bij het openen moet ik het Mijn VAN IN Bordboek registreren.

De eerste keer dat je het Mijn VAN IN Bordboek opent, wordt gecontroleerd of de school een geldige licentie aangeschaft heeft. Geef de 4 cijfers in die de leerlingen in de school gebruiken om op bingel in te loggen. Heeft de school een licentie aangeschaft of verlengd, maar wordt de bingel-schoolcode niet aanvaard? Ga dan na of de computer met het internet verbonden is of de knop 'Mijn VAN IN Bordboek' zichtbaar is bij je methode in Mijn VAN IN. Is dat het geval? Geef opnieuw de bingel-schoolcode in.


icoon_top

Als ik het bordboek voor de eerste keer opstart moet ik een map 'maken/kiezen'.

De eerste keer dat je een nieuw deel van een Mijn VAN IN Bordboek opent, krijg je de vraag om een nieuwe map aan te maken of een bestaande map te kiezen. Die map zal gebruikt worden om eigen bestanden in te bewaren. Je maakt het best een nieuwe map aan voor elk Mijn VAN IN Bordboek dat je installeert. Dat kan een map zijn in 'Mijn documenten', of een map op een USB-stick of onlineopslagruimte. Nadat je de map aangemaakt of geselecteerd hebt, druk je op 'sluiten' om het bericht 'Mijn bestanden toevoegen' te sluiten.


icoon_top

'Path not found' verschijnt wanneer ik wil schrijven in het gedownloade Mijn VAN IN Bordboek

De offline bordboeken moeten geïnstalleerd worden met de account waarmee ze gebruikt worden. Deze account moet minimaal tijdens de installatie volledige beheersrechten hebben op de pc (local admin rights). Er wordt dan een key weggeschreven in het Windows Register onder HKey_local_user. Dit is het stukje register van de gebruikersaccount. Na de installatie kunnen de rechten weer ingeperkt worden omdat er enkel in het register gelezen wordt.


icoon_top

Andere vragen

Werken met het Mijn VAN IN Bordboek.

Heb je een vraag over de werking van het bordboek zelf? Dan is het antwoord waarschijnlijk te vinden in de handleiding of de how to-filmpjes


icoon_top

Staat jouw vraag er niet bij? 

Heb je een vraag die niet beantwoord wordt op deze pagina, in de handleiding of in how to-filmpjes? Neem dan contact op met de klantendienst.


icoon_top

icoon_top