Compendium basischemie
Compendium basischemie

Samenvatting van de leerdoelen chemie voor de 2de graad

auteurs: Karel Bruggemans, Yvette Herzog

Het compendium basischemie biedt een overzichtelijke samenvatting van de maximale leerdoelen chemie voor de tweede graad van het secundair onderwijs. Het is een essentieel naslagwerk op maat van de leerling.

De doelstellingen die in de lessen chemie worden nagestreefd, zijn natuurlijk veel ruimer dan het louter verwerven van wetenschappelijke kennis. Toch moet de samenhang en het overzicht van die kennis – over het curriculum heen – altijd duidelijk blijven voor de leerling. Een bondige samenvatting van de basisleerstof chemie, nu uitgegeven in de vorm van een compendium, is daartoe een handig hulpmiddel.

In dit basiscompendium worden de onderwerpen behandeld die bij het aanvankelijke onderwijs in de chemie aan bod kunnen komen. De diepgang van de leerstof is eraan aangepast. Het boek sluit dan ook nauw aan bij de inhoud van de maximale leerdoelen chemie voor de tweede graad secundair onderwijs, maar het kan ook goede diensten bewijzen in richtingen van de derde graad waar geen klemtoon ligt op de chemie.

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur