Fundamentele begrippen van algemene chemie
Fundamentele begrippen van algemene chemie

De essentie van de chemie voor het secundair onderwijs

Karel Bruggemans, Yvette Herzog

Behandelt de essentie van de anorganische chemie. Uiterst geschikt als basisreferentie, handboek en naslagwerk. In overeenstemming met de leerplannen aso en tso voor ten minste 2 uur chemie per week. Een solide basis voor hogere studies.

Fundamentele begrippen van algemene chemie behandelt de essentie van de chemie. In dit standaardwerk komen alle eindtermen voor chemie in het secundair onderwijs aan bod, zodat de leerdoelen van de overeenkomstige leerplannen ermee kunnen worden bereikt. Maar er is meer. Bij diverse onderdelen wordt het inhoudsniveau van het secundair onderwijs overschreden, waardoor de overgang naar hoger onderwijs al kan worden voorbereid. Daarenboven is het boek een geschikte gids bij hoger onderwijs waarin chemie in het algemeen aan bod komt.


In 2014 verschijnt de achtste editie van deze chemiebijbel. Daarin worden o.m. feitelijke gegevens geactualiseerd, waaronder namen van nieuwe elementen en scherpere atoommassa's. Ook de oplossingen van de opdrachten uit het boek zullen in de nieuwe editie in een bijlage achteraan opgenomen zijn.

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur