Organische chemie
Organische chemie

Hét referentiewerk organische chemie 

Karel Bruggemans, Yvette Herzog

Hét referentiewerk organische chemie voor alle leerlingen én leerkrachten aso derde graad en bachelors chemie! De belangrijkste troeven van dit basiswerk zijn de erg volledige inhoud, het studentvriendelijke opzet en de aantrekkelijke presentatie.
In 2016 verschijnt de zevende druk van dit werk. In deze nieuwe editie is de tekst aangepast aan de recentste nomenclatuurregels, werden o.a. de intermezzo's geactualiseerd.
De belangrijkste troeven van dit basiswerk zijn de erg volledige inhoud, het studentvriendelijke opzet en de aantrekkelijke presentatie. Naast de theoretische achtergronden wordt ook veel aandacht besteed aan experimenten en toepassingen van de organische chemie.
  • De belangrijkste groepen van organische stoffen worden systematisch behandeld, met de klemtoon op het verband tussen eigenschappen en molecuulstructuren. Zowel de industriële als de biologische producten worden besproken.
  • Het experimentele karakter van de chemie komt voortdurend aan bod, maar ook de toepassingen in de hedendaagse maatschappij.
  • Er wordt veel aandacht geschonken aan reactiemechanismen.
  • Er zijn afzonderlijke hoofdstukken gewijd aan biochemische stoffen, sachariden, lipiden, proteïnen en nucleïnezuren, evenals aan kunstpolymeren en tensiden.
  • De vele oefeningen zetten de studenten aan om na te denken over de leerstof en helpen hen bij het assimileren van de informatie.
  • De klemtoon ligt op het begrijpen van de logische eenheid van experimenten en theoretische beschouwingen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur