DocuPlusSoft behandelt de documentenstroom in de onderneming voor de tweede graad tso Handel.
DocuPlusSoft

Documentenstroom in de onderneming voor de tweede graad tso Handel

Het boek kan ook gebruikt worden in Handel-talen of in de derde graad bso Kantoor. Om de leerlingen meteen actief bij de leerstof te betrekken en om hen de nodige praktische vaardigheden te laten ontwikkelen, vertrekt het boek van een concreet, realistisch uitgangspunt in de vorm van het spilbedrijf PapYrreus.

Aan het begin van elk hoofdstuk krijgen de leerlingen een overzicht van wat ze allemaal gaan leren. Tijdens de praktische uitwerking van de verrichtingen worden stelselmatig vragen gesteld om de leerlingen te doen stilstaan bij wat ze doen, en waarom. Op het einde van elke verrichting worden de genomen stappen herhaald in een synthese en een flowchart, die de leerlingen toelaat inzicht in de werkstructuur te verwerven. 

Het volledige boek is opgebouwd volgens het geleidelijkheidsprincipe. Er is een duidelijke gradatie in de hoofdstukken op zich, maar ook in de afzonderlijke verrichtingen. Achteraan worden de overzichtelijke mindmaps nog eens naast elkaar opgenomen, zodat de verschillen en gelijkenissen tussen verkoop- en aankoopverrichtingen duidelijk worden. Op Knooppunt vind je de beginsituatie van elke verrichting in Excel.

 DocuPlusSoft onderscheidt zich door:
  • de toegankelijke en praktische werkwijze op maat van de leerling;
  • de actieve en realistische aanpak
  • de aandacht voor het inzichtelijke aspect
  • de gebruiksvriendelijke verwerking in Excel
  • de geleidelijke opbouw
  • de uitgebreide en structurele samenvattingen in de vorm van syntheses, flowcharts en mindmaps
  • het uitgebreide ondersteuningspakket voor de leerkracht.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur