Gevraagd junior assistent, methode voor het vak Secretariaat: activerend en realistisch!
Gevraagd: junior assistant

De methode voor het vak Secretariaat: activerend en realistisch

Gevraagd: junior assistant is dé methode voor het vak Secretariaat voor de derde graad tso van het Katholiek Onderwijs, en is volledig aangepast aan het leerplan. In deze methode komen de clusters ‘werkomgeving en profiel van de office assistant’, ‘onthaal van bezoekers en nieuwe medewerkers’, ‘correspondentie en postbehandeling’, ‘archivering en klassement’, ‘vergaderingen’, en ‘zakenreis en zakenlunch’ aan bod.

Aan het einde van elke cluster kunnen de leerlingen de geziene leerstof, vaardigheden en attitudes toepassen in een portfolio-opdracht. De neerslag van die opdrachten wordt verzameld in handige portfoliomappen. De modeloplossingen van de opdrachten staan in de handleiding die ook didactische tips biedt. Van beide boeken zijn bordboeken en digitale boeken beschikbaar.

De troeven:

  •  Een grote variatie aan activerende werkvormen voor het aanbrengen van vaardigheden
  • De leerlingen zijn aan het werk in de realistische bedrijfsomgeving van het spilbedrijf Offisco, waar ze de taken van de junior assistant leren kennen en uitvoeren
  • Een methodesite met interactieve oefeningen, extra ICT-opdrachten en interessante weblinks, zodat de ICT-doelstellingen doorheen de 6 clusters verweven zijn met de leerstof

Ontdek ook ICT-integratie

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur