Nieuwigheden Arcades Reseau 2

Cover Arcades Reseau 2In vergelijking met deel 1 biedt Arcades Réseau 2 Édition révisée ook andere nieuwigheden: doorblader unité 9!

Video met C´est chouette

Voor elke unité zijn er één of twee korte films beschikbaar op dvd, die aansluiten op de communicatieve thema´s van de unité. De films tonen Franse jongeren in vlotte, dagelijkse communicatieve situaties: kennismaking op school, een metroroute kiezen, winkelen, praten over vrijetijdsbesteding, vakantie plannen enzovoort.

De conversaties gaan in stijgende moeilijkheidsgraad, volgend het vorderende niveau van de leerlingen, maar telkens met de uitdaging van een aantal onbekende woorden en structuren.
Ideaal voor levendige luistertraining met visuele ondersteuning!

Meer opdrachten voor schrijfoefeningen

Wij hebben aan een wens van onze gebruikers beantwoord: meer gelegenheden om leerlingen korte schrijfopdrachten te geven.

Die worden vaak gekoppeld aan bestaande mondelinge oefeningen, zodat de leerlingen kunnen terugvallen op een optimale voorbereiding.

Extra materiaal voor een aantal grammaticale onderdelen

Op vraag van de leerkrachten Frans brengen we extra materiaal op een aantal grammaticale onderwerpen. Bijvoorbeeld het verschil tussen COD (le, la, les) en COI (lui, leur), een aspect waar leerlingen al eens last mee hebben.