2e graad

Cover Branche 2 Cover Branche 3 ASO Ateliers

In het kort

Differentiatie
Vanaf de 2de graad maakt Branché een onderscheid tussen het algemeen en het technisch secundair onderwijs. Ook binnen de beide richtingen kunt u rekenen op een sterke differentiatie.

Behaald niveau
Op het einde van het 4de jaar behalen de leerlingen al het Europese niveau Seuil (B1). Hun taalgebruik is 'economisch': ze kunnen communiceren in de meeste vertrouwde situaties, maar blijven zich bewust van hun talige beperkingen.

In het TSO is de progressie afhankelijk van het aantal lesuren Frans. Het hoofddoel blijft de ontwikkeling van een praktische taalvaardigheid. In de studierichtingen met meer lesuren groeit de aandacht voor een concreter en vlotter taalgebruik en een meer uitgebreide technische woordenschat.

In het TSO hebt u de keuze tussen twee verschillende Ateliers, toegespitst op respectievelijk de 2-3 uurs- en de 4-5 uursrichtingen. Zet uw leerlingen zelfstandig aan het werk met de welomlijnde BZL-opdrachten en laat hen in Ateliers TSO X-tra de rubriek Commerce verkennen met vakgericht Frans.

Nieuw in 2015: kant-en-klare examens

Branché biedt u kant-en-klare examens in de vorm van geïntegreerde taaltaken.

  • kerstexamen
  • paasexamen
  • eindexamen

Aanvullend materiaal

Met de lancering van Branché 4 Édition Révisée verscheen meteen ook een geoptimaliseerde grammatica voor 4, 5 en 6 ASO: Une grammaire pour communiquer. Lees meer >> 

Voorbeeldpagina's

Bekijk hier het lesmateriaal van uw keuze. 

Tweede graad ASO
Branché 4 ASO édition révisée - Contacts
Branché 4 ASO édition révisée - Ateliers

Tweede graad TSO
Branché 4 TSO édition révisée - Ateliers
Branché 4 TSO édition révisée - Ateliers X-tra