Informaticalessen.be

Informaticalessen.be

Vanaf schooljaar 2020-2021 werken Informaticalessen.be en VAN IN samen om leerkrachten te ondersteunen in het bereiken van de ICT-eindtermen in de ICT-les of in een ander vak.


Informaticalessen.be is gekend als aanbieder van online lesmateriaal met betrekking tot ICT. Als grootste educatieve uitgeverij had VAN IN met Typ-Top Online en Computerwijs al een aanbod voor ICT en diverse andere vakken. Door deze samenwerking streven we naar een nog betere integratie van ICT met jouw vak.

Aan de hand van heldere theorie, aangename oefeningen, visuele presentaties en verduidelijkende video’s beheersen je leerlingen binnen de kortste tijd elk informatica-onderwerp!

De oefeningen en theorie zijn zo ontworpen dat leerlingen zelfstandig kunnen werken en de leerkracht kan optreden als begeleider. De cursus is een volwaardig alternatief voor de handboeken informatica die tijdens de lessen op school gebruikt kunnen worden.

Bekijk Informaticalessen.be


Cover diddit V439
Waarom kiezen voor Informaticalessen.be?

Wie kiest voor Informaticalessen.be verzekert zich via diddit van:

 • Brede ICT-ondersteuning van tekstverwerking tot programmeren
 • De nieuwste topics zoals Scratch, videobewerking, ...
 • Altijd up-to-date en overal beschikbaar
 • Eigen lesmateriaal toevoegen 
 • Heldere instructiefilmpjes 
 • Interactieve oefeningen en opdrachten
 • Bewerkbare toetsen met verbetersleutels
 • Eenvoudig lesmateriaal delen met je leerlingen
 • ...
Klaar om te starten?

Heb je interesse in Informaticalessen.be? Hieronder lees je welke stappen je onderneemt om opgestart te geraken.

 • Bestel een Comfort Pack (= premium account) met gratis toegang voor de leerkracht(en)* en 20 leerlingaccounts (€ 5 p.p.). 
 • Per school ontvang je unieke codes waarmee leerkrachten en leerlingen hun account kunnen activeren. Er is één code per school waarmee alle leerkrachten het materiaal activeren.
 • De prijs bedraagt € 5 per geactiveerde leerling. De eerste 20 geactiveerde leerlingaccounts zijn dus inbegrepen in de prijs van het Comfort Pack. Indien de code voor de leerlingen meer dan 20 keer wordt gebruikt voor een activatie, worden de extra accounts later gefactureerd. 
 • Let op! Het aantal leerlingen moet in verhouding zijn met het aantal leerkrachten.

Extra voorbeeld
Om in een school Informaticalessen.be te gebruiken met 50 leerlingen betaal je dus € 100 voor de Comfort Pack (inclusief de eerste 20 leerlingaccounts) en later € 150 voor 30 bijkomende leerlingaccounts of € 5 per leerling.

Een account is geldig gedurende één schooljaar en start bijgevolg op 15 augustus. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met je educatief adviseur.

*gratis toegang voor de leerkrachten, op voorwaarde dat er een minimum van 20 leerlingaccounts gefactureerd worden door de school. Het is daarbij essentieel dat het aantal leerlingen in verhouding is met het aantal leerkrachten.

Bestel het Comfort Pack

Herbekijk de ICT-sessie van onze Summer Academy

Tijdens onze Summer Academy 2020 organiseerden we een webinar over het realiseren van de ICT-eindtermen. Je kunt het webinar nu herbekijken!

Herbekijk het webinar

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur