Tolle, lege: handdoeken voor Latijn in het secundair onderwijs.
Tolle, lege
Met Tolle, lege leren de leerlingen Latijn lezen door vooral veel te lezen. De methode bevat een ruim assortiment zorgvuldig gekozen, authentieke teksten. Het leesmateriaal biedt stof tot discussie over de Romeinse leefwereld. De leerling wordt zo aangemoedigd om het materiaal te associëren met de actualiteit.

Grammatica wordt inductief aangebracht naarmate de behoefte zich voordoet. Tolle, lege sluit ook naadloos aan bij het valentieconcept. Via talrijke en gevarieerde uitbreidingsopdrachten worden leerlingen aangespoord om zich via zelfstandige opzoekingen in de bibliotheek en op het internet in te werken in de (Grieks-) Romeinse cultuur. Het oefeningenaanbod varieert van korte mondelinge opdrachten tot begripsvragen, het schrijven van teksten en interessante sketches zodat de leerlingen gemotiveerd en geboeid blijven door Latijn.

Het boek is zo uitgewerkt dat de leerling er vlot zijn weg in vindt.  Via duidelijke leesaanwijzingen worden de leerlingen zich bewust van bepaalde zinsstructuren en worden ze niet ontmoedigd door het vroegtijdige gebruik van abstracte theoretische, grammaticale termen. De interlineaire glossen zorgen ervoor dat de leerling perfect in staat is om zelfstandig of in groep teksten te kunnen lezen en begrijpen.

Tolle, lege is een complete reeks Latijn die bestaat uit

  • een leerboek (A4-formaat, vierkleurendruk)
  • een werkboek (A4, uitscheurbaar, geperforeerd)
  • een handleiding voor de leerkracht
  • een vocabulariumboek (A5-formaat)
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur