Drie vakoverschrijdende projecten voor M-factor 1

Cover M-factor 1 seizoenen

Seizoenen - ideaal in te zetten in december - Voorsmaakje! 

Eerst zoeken de leerlingen via een actieve brainstorm naar associaties met of kenmerken van de seizoenen. Vervolgens bouwen ze een muurtentoonstelling, met als onderdelen: werken met tijd, het weer, (merk)kleding, seizoensslaatjes, vakantie, gedichten, spreekwoorden, logo's. Als afsluiter vindt een echte tentoonstelling plaats, inclusief receptie.


Cover M-factor 1 rituelenRituelen 

- ideaal in te zetten rond Pasen -

Voorsmaakje!

De leerlingen maken een eigen schoolkrant en komen zo in contact met diverse rituelen en gebruiken. De verschillende rubrieken in de krant – interviews, enquêtes, sportverslagen, woordpuzzels ... – gaan over ochtendrituelen, andere culturen, streekrituelen, bijgelovige sporters, reclameadvertenties ...
De leerlingen stellen hun krant op een creatieve manier voor.


Cover M-factor 1 zoetLekker zoet - ideaal in te zetten in juni - Voorsmaakje!

De leerlingen bereiden een Vlaamse kermis voor met traditionele spelen en zoete lekkernijen. Onderweg worden ze zich bewust van de voor- en nadelen van zoetigheid, zoetigheid en volksspelen in het verleden, verschillende smaken ... en maken ze een proefboek in de vorm van een logboek. Op het einde van het schooljaar kunnen de leerlingen ook effectief een Vlaamse kermis organiseren en de lekkernijen verkopen of verdelen.


Terug naar homepage M-factor