Ontdek de methode Kern voor natuurwetenschappen in het secundair onderwijs.
Kern

Natuurwetenschappen vanuit een contextuele benadering

KERN is een reeks natuurwetenschappen die uitgaat van een contextuele benadering, precies zoals het leerplan dat voorschrijft. Doelpubliek zijn de leerlingen van de derde graad, studierichtingen Economie-moderne talen, Grieks-Latijn, Latijn-moderne talen, Grieks-moderne talen, Latijn-Topsport en Humane wetenschappen.

Naar aanleiding van de aangepaste leerplannen natuurwetenschappen in de derde graad (in voege: september 2014) is er een vernieuwde reeks leerboeken waarbij elk boekdeel een thema uit het leerplan behandelt. In 2014 verschenen de thema's Kern - Materie en stofomzettingen en Kern - Energie, in 2015 wordt de reeks vervolledigd met Kern - Krachten, trillingen en golven en Kern - Voortplanting, erfelijkheid en evolutie.

Voor de nieuwe leerboeken werden de bestaande leerinhouden grondig herzien, geactualiseerd en aangevuld waar nodig en bovendien in een frisse, leervriendelijke lay-out gegoten.

Bekijk het aanbod
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie op je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur