Ontdek natuurtalent+, de reeks natuurwetenschappen voor de eerste graad in de B-stroom.
Natuurtalent+

Ervaringsgericht en online met natuurwetenschappen aan de slag

Natuurtalent+ is een volledige reeks natuurwetenschappen voor de eerste graad in de B-stroom, conform de leerplannen van het Katholiek Onderwijs. Centraal staat het leerwerkboek waarmee leerlingen de leerstof snel in de vingers krijgen.

Verrijkingsleerstof en aanvullende opdrachten laten differentiatie en eventuele overschakeling naar de A-stroom toe. Met de code in het leerwerkboek vind je heel wat interactieve oefeningen online.

De troeven:

  • Erg ervaringsgericht met veel concrete oefeningen
  • Helder taalgebruik, grote letters en een leuke lay-out
  • Zelfstudie mogelijk dankzij gestructureerde lessen, duidelijke conclusies, steekkaarten, open- en meerkeuzevragen, mindmaps e.a.
  • Mogelijkheid tot differentiatie
  • Interactieve oefeningen online

Kent u onze methoden Puur Natuur al? Neem zeker eens een kijkje!

Onderwijshervorming 2019

De onderwijshervorming heeft een enorme impact op het doelenkader Natuurwetenschappen voor de B-stroom. Zo worden de ontwikkelingsdoelen vervangen door bindende eindtermen, is er een verschuiving in de urenverdeling over de graad en zijn ook verplichte doelen over Ruimte opgenomen in het nieuwe leerplan.

Omdat het praktisch onmogelijk is om  in enkele maanden een voldragen leermiddel klaar te stomen dat een antwoord biedt op alle vooropgestelde uitdagingen, hebben we besloten om daarvoor meer tijd te nemen. Dat wil niet zeggen dat we jou als leerkracht in de kou zetten. Je kan blijven rekenen op Puur Natuur. Puur Natuur GO! en Natuurtalent+ zullen niet aangepast worden in functie van de onderwijshervorming.

  • We bundelen de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2 als 1 pakket aan een voordeelprijs. Op die manier kan je terugvallen op vertrouwd lesmateriaal, en beschik je over voldoende inhouden om de drie lesuren in het eerste jaar in te vullen.

  • We bieden online de uitgewerkte inhouden aan die tegemoetkomen aan de doelstellingen rond Ruimte: Landschappen in het eerste jaar, Weer en klimaat in het tweede jaar.

  • We voorzien een correspondentietabel, waarin we de doelstellingen uit het leerplan linken aan de behandelde inhouden uit de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2. Maar dat is niet alles: uitgaande van de nieuwe doelstellingen stippelen we een nieuwe, doordachte opbouw uit voor de inhouden van de eerste graad. 

Ons aanbod in 2019

Puur Natuur 1 + 2 - Editie 2019

978-90-306-9446-5
€ 26,00 
 Puur Natuur 1 – Oude editie
 978-90-306-5465-0
 € 22,00
 Puur Natuur 2 – Oude editie
 978-90-306-5842-9
 € 22,00
Bekijk het aanbod
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur