Ontdek Puur Natuur, de reeks natuurwetenschappen voor de eerste graad B-stroom.
Puur Natuur

Natuurwetenschappen: kijken, vastleggen, concluderen, verwoorden

Puur Natuur is een volledige reeks natuurwetenschappen, voor leerjaar 1 in de B-stroom en 2BVL, afgestemd op de leerplannen van het Katholiek Onderwijs. Puur Natuur brengt eerder abstracte leerinhouden eenvoudig en herkenbaar bij de leerling. 

De troeven:

  • Een kristalheldere opbouw volgens een systeem van kijken, vastleggen, concluderen en verwoorden
  • Degelijke studiehulp dankzij de rubrieken ‘doe en onthoud’ en ‘klik en onthoud’
  • Een sterke ICT-batterij met tal van interactieve oefeningen waarmee uw leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen
Inhoudsopgave en concordantietabel van Puur Natuur (2019)
Onderwijshervorming 2019

De onderwijshervorming heeft een enorme impact op het doelenkader Natuurwetenschappen voor de B-stroom. Zo worden de ontwikkelingsdoelen vervangen door bindende eindtermen, is er een verschuiving in de urenverdeling over de graad en zijn ook verplichte doelen over Ruimte opgenomen in het nieuwe leerplan.

Omdat het praktisch onmogelijk is om  in enkele maanden een voldragen leermiddel klaar te stomen dat een antwoord biedt op alle vooropgestelde uitdagingen, hebben we besloten om daarvoor meer tijd te nemen. Dat wil niet zeggen dat we jou als leerkracht in de kou zetten. Je kan dus blijven rekenen op Puur Natuur. 

  • We bundelen de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2 als 1 pakket aan een voordeelprijs. Op die manier kan je terugvallen op vertrouwd lesmateriaal, en beschik je over voldoende inhouden om de drie lesuren in het eerste jaar in te vullen.

  • We bieden online de uitgewerkte inhouden aan die tegemoetkomen aan de doelstellingen rond Ruimte: Landschappen in het eerste jaar, Weer en klimaat in het tweede jaar.

  • We voorzien een concordantietabel, waarin we de doelstellingen uit het leerplan linken aan de behandelde inhouden uit de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2. Maar dat is niet alles: uitgaande van de nieuwe doelstellingen stippelen we een nieuwe, doordachte opbouw uit voor de inhouden van de eerste graad. 

Ons aanbod in 2019

Puur Natuur 1 + 2 - Editie 2019

978-90-306-9446-5
€ 26,00 
 Puur Natuur 1 – Oude editie
 978-90-306-5465-0
 € 22,00
 Puur Natuur 2 – Oude editie
 978-90-306-5842-9
 € 22,00Inhoudsopgave en concordantietabel van Puur Natuur (2019) Bekijk het aanbod
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur