Ontdek Puur Natuur GO!, de reeks natuurwetenschappen voor de eerste graad B-stroom in het gemeenschapsonderwijs.
Puur Natuur GO!

Natuurwetenschappen; kijken, vastleggen, concluderen, verwoorden

Puur Natuur GO! is een volledige reeks natuurwetenschappen, voor leerjaar 1 in de B-stroom en 2BVL, afgestemd op de leerplannen van het gemeenschapsonderwijs (GO!). Puur Natuur GO! brengt eerder abstracte leerinhouden via een eenvoudige en herkenbare weg bij de leerling. 

De troeven:

  • Een kristalheldere opbouw volgens een systeem van kijken, vastleggen, concluderen en verwoorden
  • Degelijke studiehulp dankzij de rubrieken ‘doe en onthoud’ en ‘klik en onthoud’
  • Een sterke ICT-batterij met tal van interactieve oefeningen waarmee uw leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen
Onderwijshervorming 2019

De onderwijshervorming heeft een enorme impact op het doelenkader Natuurwetenschappen voor de B-stroom. Zo worden de ontwikkelingsdoelen vervangen door bindende eindtermen, is er een verschuiving in de urenverdeling over de graad en zijn ook verplichte doelen over Ruimte opgenomen in het nieuwe leerplan.

Omdat het praktisch onmogelijk is om  in enkele maanden een voldragen leermiddel klaar te stomen dat een antwoord biedt op alle vooropgestelde uitdagingen, hebben we besloten om daarvoor meer tijd te nemen. Dat wil niet zeggen dat we jou als leerkracht in de kou zetten. Je kan blijven rekenen op Puur Natuur. Puur Natuur GO! en Natuurtalent+ zullen niet aangepast worden in functie van de onderwijshervorming.

  • We bundelen de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2 als 1 pakket aan een voordeelprijs. Op die manier kan je terugvallen op vertrouwd lesmateriaal, en beschik je over voldoende inhouden om de drie lesuren in het eerste jaar in te vullen.

  • We bieden online de uitgewerkte inhouden aan die tegemoetkomen aan de doelstellingen rond Ruimte: Landschappen in het eerste jaar, Weer en klimaat in het tweede jaar.

  • We voorzien een concordantietabel, waarin we de doelstellingen uit het leerplan linken aan de behandelde inhouden uit de leerwerkboeken van Puur Natuur 1 en 2. Maar dat is niet alles: uitgaande van de nieuwe doelstellingen stippelen we een nieuwe, doordachte opbouw uit voor de inhouden van de eerste graad.
Bekijk het aanbod
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur