Lesmap jongerenroman Scherven

De nieuwe jongerenroman Scherven (13+) van Kristof Desmet verschijnt binnenkort. Dit boek is ideaal voor leerlingen uit graad 1 en 2 in ASO en TSO.

Er werd speciaal een kant-en-klare lesmap ontwikkeld voor graad 2, die volledig aansluit bij Netwerk TaalCentraal. Zo kan je met dit boek meteen in je klas aan de slag.

Wedstrijd Scherven

Win een exemplaar van Scherven als gebruiker van Netwerk TaalCentraal. Neem hieronder deel aan de wedstrijd en maak kans op 1 van de 5 boeken. Je kan deelnemen aan de wedstrijd tot en met 1 juni 2016.

Win het boek Scherven!
scherven
Korte inhoud jongerenroman Scherven

Matte is zestien wanneer hij een traumatische ervaring opdoet. Hij valt in een zwart gat en is nauwelijks nog geïnteresseerd om verder te gaan.Sarah moet verhuizen en is nieuw in het dorp. Ook haar privéleven krijgt een harde klap, waardoor haar vertrouwen in mensen een deuk krijgt. 

Via Charlotte, Mattes tweelingzus, kruist het pad van deze twee jongeren elkaar en ontdekken ze dat ze elkaar wel leuk vinden. Met vallen en opstaan groeien ze naar elkaar toe en doen ze een poging om de scherven in hun leven opnieuw te lijmen.

Thema: omgaan met verlies, loslaten, relaties..

Boekvoorstelling

Wil je graag op een persoonlijke manier kennis maken met het boek? Dan kan je steeds de boekvoorstelling bijwonen op zaterdag 21 mei om 14u00 in de St.-Henricuskerk, Meensesteenweg 414 in Roeselare.

Auteur Kristof Desmet (°1971) werd in Roeselare geboren, maar woont sinds 2004 in Lauwe. Hij is leraar Nederlands in Ieper en werkt al jaren mee aan handboekenreeksen Nederlands bij VAN IN. Scherven is zijn eerste fictieboek. Jeugdschrijver Patrick Bernauw verzorgde de redactie van Scherven.

Ga naar de boekvoorstelling