Herbekijk de webinars van onze Summer Academy

Voor de start van het nieuwe schooljaar organiseerden we onze online Summer Academy met een heel aantal praktische workshops en inspirerende sessies. Je kunt nu alle diddit-webinars herbekijken. Ook de sessies over Boektoppers en DocFlow kun je integraal hernemen via de links in de tabel hieronder.

Bekijk zeker ook het overzicht met de komende webinars!


Summer Academy: heel wat inspirerende sessies

In de tabel hieronder vind je een overzicht van alle webinars. We organiseerden maar liefst 6 diddit-sessies waarin we je begeleiden om volgend schooljaar succesvol het onlineleerplatform in te zetten.

Daarnaast hebben we ook andere inspirerende sessies i.v.m. de taalvakken, STEM en Lift. Klik hieronder in de tabel op de naam van het webinar voor meer informatie en herbekijk of schrijf je meteen in!

Titel Datum Inschrijven/herbekijken
Diddit - Opstartsessie MA 23/08 om 11u. Herbekijk het webinar >
Diddit - NIEUW - Nog makkelijker aan de slag met de nieuwe navigatie MA 23/08 om 14u.
Herbekijk het webinar >
Diddit - Bordboek en e-book gebruiken DI 24/08 om 11u. Herbekijk het webinar >
Diddit - Oefeningen maken en opvolgen DI 24/08 om 14u. Herbekijk het webinar >
Diddit - Opdrachten en leerpaden maken en opvolgen WO 25/08 om 11u. Herbekijk het webinar >
Diddit - Evalueren, portfolio opvolgen en differentiëren WO 25/08 om 14u.
Herbekijk het webinar >
Arduino E-learning (Brightlab, gratis) Doorlopend Schrijf je in > 
De micro:bit - introductie Brugge (Brightlab,betalend) VR 14/01 om 9.30u.  Schrijf je in > 
De micro:bit - uitbreiding Brugge (Brightlab,betalend) DO 27/01 om 9.30u. Schrijf je in >  
Boektoppers MA 23/08 om 14u.
Herbekijk het webinar > 
Docflow bij Lift DI 24/08 om 14u.
Herbekijk het webinar > 

Maandag 23 augustus 2021
11.00 uur: Diddit - Opstartsessie

Ga je volgend schooljaar aan de slag met een van onze methodes en ken je het onlineleerplatform diddit nog niet? In dit webinar leren we je hoe je op een eenvoudige manier jouw diddit-account en die van je leerlingen instelt.

Hoe maak je een account? Op welke manieren kun je inloggen? Hoe voeg je een methode toe? Hoe koppel je jouw account aan je school? Hoe koppel je jouw leerlingen aan je school? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

14.00 uur: NIEUW - diddit - Makkelijk aan de slag met de nieuwe navigatie

We vernieuwen de manier waarop we lesmateriaal, oefeningen, taken en toetsen in diddit tonen. Hierdoor krijg je een handiger overzicht van al het beschikbare online materiaal en is alles bovendien makkelijker toegankelijk.

Daarnaast gaan we dieper in op het onlinelesmateriaal bij de methodes. Welke types lesmateriaal kun je op diddit vinden? Hoe kun je lesmateriaal delen met je leerlingen? Hoe voeg ik eigen lesmateriaal toe? Hoe schakel ik makkelijk van het boek naar het onlinelesmateriaal en andersom? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

Dinsdag 24 augstus 2021
11.00 uur: Diddit - Bordboek en e-book gebruiken

In dit webinar tonen we je stap voor stap alle mogelijkheden en functionaliteiten van het bordboek (voor de leerkracht) en het e-book (voor de leerling) in diddit.

Hoe navigeer je door het bordboek? Hoe deel je oplossingen met je leerlingen? Hoe maak in aantekeningen of voeg ik eigen lesmateriaal toe aan het bordboek? Welke manieren van noteren zijn er beschikbaar in het bordboek? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

14.00 uur: Diddit - Oefeningen maken en opvolgen

In dit webinar tonen we je de kracht van de adaptieve oefeningen in diddit en hoe je de resultaten makkelijk opvolgt in een dashboard.

Hoe werken de oefeningen in diddit? Op welke manier stelt diddit leerlingen in staat om op hun eigen niveau te oefenen? Welke extra ondersteuning biedt diddit tijdens het oefenen? Op welke manier kan ik mijn leerlingen en hun voortgang opvolgen? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

Woensdag 25 augustus 2021
11.00 uur: Diddit - Opdrachten en leerpaden maken en opvolgen

Sinds dit schooljaar kun je in de module 'Opdrachten' gepersonaliseerde leerpaden maken voor je klassen en leerlingen. In dit webinar tonen we je stap voor stap de module 'Opdrachten' en de mogelijkheden om zelf leerpaden aan te maken.

Hoe zet ik een opdracht voor een individuele leerling, een selectie leerlingen of een hele klasgroep klaar? Welke mogelijkheden zijn er binnen het leerpad? Hoe kan ik de resultaten van opdrachten bekijken en leerlingen op de voet opvolgen? Hoe kan ik opdrachten en leerpaden gericht inzetten? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

14.00 uur: Diddit - Evalueren, portfolio opvolgen en differentiëren

In dit webinar tonen we je de kracht van digitale toetsen, de portfoliofunctie en de automatische remediëring.

Hoe maak ik een digitale toets? Hoe bekijk ik de resultaten van mijn toets en welke parameters kan ik aanpassen? Hoe exporteer ik resultaten van digitale toetsen naar Skore (Smartschool)? Op welke manier kan ik het online portfolio inzetten? Hoe werkt de automatische remediëring na een toets of online portfolio en hoe zet ik dit naar mijn hand? Heb je een specifieke vraag? Dan zitten de diddit-experten tijdens het webinar voor je klaar.

Herbekijk het webinar

Doorlopend
Arduino 'Hello World' - E-learningmodule (Brightlab, gratis online)

Deze e-learning van Brightlab maakt je wegwijs in de wereld van het 'brein' van de meeste elektronische toestellen - de microprocessor - en laat je leerlingen proeven van het programmeren.

Arduino 'Hello World' wordt aangeboden door Brightlab op het onlineplatform Wise. Van zodra je ingeschreven bent voor deze online cursus, ontvang je alle informatie over hoe ermee aan de slag te gaan. 

Schrijf je nu in

Vrijdag 14 januari 2021 Brugge
De micro:bit - introductie (Brightlab, € 70)

Gebruik je een methode van Uitgeverij VAN IN? Vraag hier € 10 korting aan voor deze opleiding.

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit V2, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert! Met de micro:bit integreer jij zonder moeite STEM in je lessen.

Tijdens deze opleiding van Brightlab leer je als leerkracht eerst zelf werken met de micro:bit. Daarna zet onze lesgever je aan het werk met praktische opdrachten die je achteraf in de klas kan brengen. De lesgever van Brightlab toont je ook enkele uitbreidingsmogelijkheden.

Deze opleiding van Brightlab is betalend (€ 70): je ontvangt een eigen micro:bit en duidelijke hand-outs van de opleiding.

Schrijf je nu in voor Brugge op 14/01 >

Passen de locaties of tijdstippen niet? Schrijf je in op de reservelijst. 

Donderdag 27 januari 2021 Brugge
De micro:bit - uitbreiding (Brightlab, € 50)

Gebruik je een methode van Uitgeverij VAN IN? Vraag hier € 10 korting aan voor deze opleiding. 

Met deze navorming van Brightlab gaan we nog dieper in op de oneindige mogelijkheden van de micro:bit. Tijdens deze opleiding gaan we praktisch aan de slag met onderstaande uitbreidingen. Elke opdracht wordt in hoekenwerk uitgevoerd, zodat iedereen de kans heeft om elke uitbreiding uit te testen. De lesgever van Brightlab biedt je ook opdrachtenfiches op niveau van je leerlingen, zodat deze onmiddelijk inzetbaar zijn in de klas. Je leert er...

  • hoe de micro:bit te gebruiken om data te loggen
    • rechtstreeks naar de pc, voor korte metingen
    • op een micro-SD-kaart, voor langere metingen
  • hoe je met de micro-bit een multifunctionele robotwagen kan programmeren en tal van missies kan laten uitvoeren
  • hoe de micro:bit als afstandsbediening te gebruiken
    en nog heel wat meer!

Deze opleiding van Brightlab is betalend (€ 50): je ontvangt duidelijke hand-outs van de opleiding en opdrachtenfiches voor in je klas.

Schrijf je in voor Brugge op 27/01 >

Passen de locaties of tijdstippen niet? Schrijf je in op de reservelijst. 

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag over een sessie? Wens je een persoonlijke presentatie voor je school? Of wil je meer informatie over een reeks? Onze educatief adviseurs staan klaar om je te helpen! 


Neem contact op