Summer Academy 2022
Start het schooljaar vol vertrouwen met diddit

Eind augustus organiseren we de Summer Academy voor leerkrachten op 8 locaties in Vlaanderen. Ga je voor het eerst van start met diddit? Of wil je graag te weten komen wat diddit nog meer te bieden heeft dan alleen maar een bordboek en adaptieve oefeningen? Je ontdekt het allemaal op de Summer Academy!

Registreer je voor de Summer Academy

 

SA 2022 kaart locaties

Schrijf je in voor de locatie en datum van jouw keuze

De diddit-workshops vinden telkens plaats van 13u30 tot 17u00. Je kiest zelf aan welke sessies je deelneemt. Gelieve telkens een kwartier voor aanvang van je gekozen sessie(s) aanwezig te zijn. 

Locatie Datum Inschrijven
Zebrastraat (Gent)DO 18/08 Schrijf je in >
Uitgeverij VAN IN (Wommelgem) VR 19/08
Schrijf je in >
XPO Kortrijk (Kortrijk) MA 22/08 Schrijf je in >
PXL (Hasselt) DI 23/08 Schrijf je in >
LITC (Laakdal) WO 24/08 Schrijf je in >
Van der Valk Brugge (Oostkamp) DO 25/08
Schrijf je in >
Van der Valk Zaventem (Machelen) VR 26/08 Schrijf je in >
Serwir (Sint-Niklaas) MA 29/08 Schrijf je in >

Wat mag je verwachten?

In elke diddit-sessie gaan we actief aan de slag. Daarom is het belangrijk dat je je laptop meebrengt.

DIDDIT 250x105
13u30-14u00
Leerkracht_1
Opstarten met diddit

Ga je volgend schooljaar aan de slag met een van onze methodes en ken je het onlineleerplatform diddit nog niet? In deze sessie leren we je hoe je op een eenvoudige manier jouw diddit-account en die van je leerlingen instelt.

Hoe maak je een account? Op welke manieren kun je inloggen? Hoe voeg je een methode toe? Hoe koppel je jouw account aan je school? Hoe koppel je jouw leerlingen aan je school? Heb je een specifieke vraag? Onze diddit-experten helpen je op weg!

Schrijf je in voor deze sessie

14u00-15u15
diddit_afstandsleren_intro5
Aan de slag met het vernieuwde methode-overzicht, lesmateriaal, bordboek en e-book

Diddit krijgt deze zomer een frissere, meer hedendaagse look. We stellen graag het vernieuwde methode-overzicht voor. Daarnaast tonen we je hoe je vlot navigeert door het lesmateriaal en hoe je zelf eigen lesmateriaal kunt toevoegen.

We tonen je ook stap voor stap alle mogelijkheden van het bordboek (voor de leerkracht) en e-book (voor de leerling) en hoe je ze optimaal inzet tijdens de les. Hoe navigeer je door het bordboek? Hoe deel je oplossingen met je leerlingen? Hoe maak je aantekeningen of voeg je eigen lesmateriaal toe aan het bordboek? Welke manieren van noteren bestaan er? Je leert het in deze workshop!

Schrijf je in voor deze sessie

15u15-15u30
Koffiepauze
15u30-17u00
diddit_afstandsleren_intro4
Aan de slag met oefeningen, opdrachten, evalueren en portfolio

In deze workshop zoomen we in op de mogelijkheden die diddit biedt om leerstof te verwerken. Eerst leren we je hoe je differentieert aan de hand van de adaptieve oefeningen in diddit.

Daarna tonen we hoe je door middel van gepersonaliseerde leerpaden een opdracht klaarzet voor een individuele leerling, een selectie leerlingen of een hele klasgroep. We lichten de verschillende mogelijkheden binnen een leerpad toe. Je leert ook hoe je de resultaten van opdrachten kunt bekijken zodat je leerlingen op de voet kunt volgen en opdrachten en leerpaden nog gerichter kunt inzetten. 

Tot slot tonen we je de kracht van digitale toetsen, de portfoliofunctie en de automatische remediëring. Je leert hoe je een digitale toets maakt, de resultaten ervan bekijkt en hoe je die exporteert naar Skore van Smartschool. Op welke manier kun je het digitale portfolio inzetten? En hoe werkt de automatische remediëring na een toets of portfolio? Je ontdekt het allemaal in deze sessie!

Schrijf je in voor deze sessie

17u00-17u45
Netwerkmoment

We eindigen met een gezellig netwerkmoment waar je de gelegenheid hebt om bij een verfrissend drankje bij te praten met je collega's.

Praktische info

Wie kan deelnemen aan de Summer Academy?

Alle leerkrachten secundair onderwijs die dit schooljaar zullen werken met diddit zijn welkom op de Summer Academy. Kom jij ook?

Hoe lang duurt de Summer Academy?

De Summer Academy vindt plaats tussen 18 en 29 augustus. We openen de deuren telkens om 13u00. Je kunt bij je inschrijving kiezen aan welke sessies je wil deelnemen en die aanduiden in het formulier. De opstartsessie duurt 30 minuten. De vervolgsessies duren 1 à 1,5 uur. Na de workshops voorzien we nog een momentje waarop je kunt bijpraten met collega's.

Wat moet ik meebrengen?

Breng je laptop mee om actief te kunnen deelnemen aan de workshops. Zorg ervoor dat je gekoppeld bent aan je school en dat je lesmateriaal geactiveerd is. Lukt het niet alleen? Kom dan naar de opstartsessie om 13u30 waar we je helpen om alles in orde te brengen.

Hoe schrijf ik me in voor de Summer Academy?

Je kunt je inschrijven via deze link. Kies de datum en locatie die jou het beste passen. Je kunt ook aanduiden welke sessies je graag zou volgen. Je ontvangt onmiddellijk een bevestigingsmail van je inschrijving. Meer informatie met o.a. een routebeschrijving belandt begin augustus in je mailbox.

 

summerschool 2018


 

Vernieuwingen op komst in diddit!

Onze voornemens voor het nieuwe schooljaar? Jou nog beter ondersteunen bij het lesgeven! Daarom komen er de volgende maanden vernieuwingen aan in diddit die je de tools geven om je leerlingen optimaal te ondersteunen.

Kort samengevat: we gaan de kloof tussen lesgeven op papier en digitaal lesgeven verder verkleinen! 

Lees meer over de vernieuwingen in diddit

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag over een sessie? Wens je een persoonlijke presentatie over diddit voor je school? Of wil je meer informatie over een methode? Onze educatief adviseurs staan klaar om je te helpen! 


Neem contact op