Huishoudkunde in de welzijnssector, voedingsleer in de praktijk.
Huishoudkunde in de welzijnssector

Voedingsleer in de praktijk

In deze uitgave wordt bijzondere aandacht besteed aan de integratie van de voedingsleer in de praktijk. In 2016 brachten we een volledig herwerkte versie van Huishoudkunde in de welzijnssector. Het boek is gedrukt in vier kleuren met geactualiseerde inhouden. Verder gebruiken we moderne, kleurrijke en levendige foto’s en bieden we als nieuwigheden voorbeelden van gezinssituaties en organisatieplannen aan.

In dit leerwerkboek worden zoveel mogelijke voorbeelden en gevallen uit de praktijk  aangehaald. De taken en opdrachten zijn zo gekozen dat ze contextueel zinvol zijn, vaak ook speels van aard. De functionele illustraties maken het geheel luchtiger. Bovendien kan je dankzij een code uit het boek tal van extra’ s vinden op Knooppunt, zowel voor leerlingen als leerkrachten. Ten slotte voorzien we ook een bordboek voor leerkrachten.

Naar aanleiding van de nieuwe voedingsdriehoek die gelanceerd werd in september 2017, werkten we verschillende aanvullingen uit die ervoor zorgen dat dit boek nog steeds alle leerplandoelstellingen en competenties bereikt. Deze aanvullingen worden via de code uit het boek/de handleiding online via Knooppunt aangeboden. Het betreft wijzigingen in opdrachten en hyperlinks, maar ook extra oefeningen en nieuwe dieetlijsten. 

Samen met het naslagwerk Praktische gids voor het huishouden heb je met Huishoudkunde in de welzijnssector alle materiaal voorhanden om de leerplandoelstellingen en de noodzakelijke competenties te bereiken.

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur