Hoe gebruik ik de flitskaarten in mijn bordboek?

Belangrijk

Met flitskaarten kun je maaltafels, woorden, sommen, letters ... flitsen aan het bord. Je kunt de letter- en sommenflitser volledig personaliseren, op maat van jouw aanpak en groep.

1 Open het menu door op het icoontje te klikken aan de linker- of rechterkant van het scherm.

2 Klik in het menu op de knop Toolkit.

3 Selecteer de flitskaarten.

Het venster “flitskaarten” is actief op het bordboek.

4 Klik rechts bovenin op het tandwieltje om de instellingen te openen.

Lijsten met woorden of sommen

1 Maak een nieuwe lijst met bv. woorden of sommen.

2 Klik op "Voeg toe" om de lijst te bewaren.

De lijst wordt getoond van zodra hij is aangevinkt.

3 Klik op het potloodje om de lijst te bewerken.

4 Klik op de rode prullenmand om de lijst te verwijderen.

5 Klik onderin het venster op de knop "Opslaan" om je instellingen te bewaren.

6 Kies de juiste instellingen: tijd en volgorde.

Melding

Alle lijstjes die aangevinkt zijn, worden na elkaar afgespeeld.

Maal- en deeltafels

Maal- en deeltafels worden automatisch getoond op het moment dat je er één of meerdere hebt aangeduid.

Melding

Als je op dat moment ook nog één of meerdere lijsten hebt aangevinkt, wordt de inhoud uit die lijsten ook getoond.

Afspelen van de flitskaarten

1 Sluit de instellingen en tik op de afspeelknop om de toepassing te starten.

2 Druk indien nodig op de pauzeknop om het tonen van de items te onderbreken.

3 Klik op de terug-knop om het vertonen van de items te stoppen en het startpunt terug bij het begin van de lijst te zetten.

Wanneer de keuze ‘door elkaar’ is ingesteld, zal het startpunt telkens een willekeurig item zijn.

4 Sluit de flitskaarten met een klik op "X" rechts bovenin het venster.