iDiddit, het vernieuwd onlineleerplatform voor het secundair onderwijs

Lesgeven is fantastisch! Maar het is ook werk, véél werk.

 

iDiddit ondersteunt jou als leerkracht voor, tijdens en na het lesgeven. Alle inhoud uit het boek vind je terug in het platform, samen met het materiaal dat je nodig hebt om je lessen voor te bereiden, te geven, en te evalueren. Die inhoud zet je helemaal naar je eigen hand en stem je af op het niveau en de noden van jouw leerlingen.

 

En ook als leerling vind je hier alles terug wat je nodig hebt: de leerinhouden uit de methode, extra lesmateriaal, oefeningen, opdrachten, leerpaden op maat en digitale toetsen.

Leerkracht

Ontdek iDiddit voor leerkrachten

Leerling

Ontdek iDiddit voor leerlingen

ICT-coördinator

Ontdek iDiddit voor ICT-co's

Hulp

Handleidingen, contactformulier en meer

iDiddit, je les in eigen handen

Hybride lesgeven, jij staat centraal

Met iDiddit heb je de ideale tool in handen om het ‘hybride lesgeven’ op jouw manier in te vullen. Van voorbereidingen en lesgeven tot evalueren en coachen, jij bepaalt zelf hoeveel, hoe vaak en hoe zelfstandig je leerlingen in iDiddit werken.

Maak van onze methode helemaal de jouwe

In iDiddit krijg je de bouwstenen om onze methodes volledig naar je hand te zetten en af te stemmen op het niveau van je leerlingen. Verschuif thema’s of hoofdstukken in functie van je agenda en jaarplan, voeg eigen leerinhouden toe en pas aan wat jij nodig acht.

Inzicht in de vorderingen van je klas én elke leerling

In een handig overzicht bekijk je de resultaten van de klas en elke leerling individueel. Dankzij de vele oefeningen, opdrachten en toetsen met automatische verbetering ontdek je in een oogopslag wie waar wanneer bijsturing nodig heeft.

Vertrouwde elementen in een nieuw jasje

Open in enkele klikken het bordboek, zet opdrachten klaar of maak leerpaden met lesmateriaal en adaptieve oefeningen voor een of meerdere leerlingen … Ook in iDiddit vind je makkelijk je weg in deze functionaliteiten.

Ik ben onder de indruk; de aanpasbaarheid is heel groot, niet alleen kan je oefeningen en theorie verbergen of toevoegen maar je kan ook de structuur helemaal aanpassen.

Leen Stevens

Leerkracht Nederlands

Dit is een game changer voor mij. De vrijheid en autonomie die dit platform biedt maakt het mogelijk om eigen materiaal en een eigen lesopbouw te combineren met kant-en-klaar materiaal van de uitgeverij.

Leerkracht Nederlands en Duits, Sint-Pauluscollege Wevelgem

Dit is een game changer voor mij. De vrijheid en autonomie die dit platform biedt maakt het mogelijk om eigen materiaal en een eigen lesopbouw te combineren met kant-en-klaar materiaal van de uitgeverij.

Leerkracht talen over iDiddit

Vrouwelijke leerkracht voor krijtbord

Ook voor jouw vak!

iDiddit is beschikbaar voor bijna al onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5*. Je kunt hier dus mee aan de slag sinds de start van het schooljaar 2023-2024. Ook bij Sīra en Project Plus bieden we iDiddit aan.

 

Vanaf september 2024 volgen onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 6. Klik op de knop hieronder voor een volledig overzicht. We houden je uiteraard tijdig op de hoogte van de verdere uitrol!

 

*Met uitzondering van Lift voor de arbeidsmarktfinaliteit, en van alle methodes Frans en Engels (C’est parti, C’est lancé, C’est gagné, Buckle Up!, Track ‘n’ Trace en ON TRACK).

Overzicht

Een iDiddit startsessie op jouw school

Wil je een iDiddit-workshop bij jou op school voor jou en je collega’s? Dan komen we graag langs!

 

Reserveren kan snel en gemakkelijk via onderstaande knop.

Bepaal zelf de datum voor de workshop met je educatief adviseur

De workshop is volledig gratis

Minimumaanwezigheid van 5 leerkrachten (vakoverschrijdend)

Reserveer je startsessie

Veelgestelde vragen over iDiddit

Alle vragen over iDiddit

Met de Digisprong en de toenemende digitalisering in het onderwijs blijven wij als educatieve uitgeverij inzetten op digitale innovatie. In diddit vind je al heel wat mogelijkheden om hybride les te geven. Maar iDiddit gaat nog een stapje verder! Zo willen we een antwoord bieden op de toenemende vraag naar digitale leeroplossingen en toepassingen.

Digitale innovatie

Het grote verschil is de extra flexibiliteit; waar je in diddit eerder een ‘statisch’ bordboek hebt, biedt iDiddit de mogelijkheid om onze methodes volledig naar jouw hand te zetten. In het beschikbare materiaal kun je inhouden uit de methode verplaatsen, verbergen en zelfs eigen leerinhouden toevoegen. Je kunt als het ware onze methode volledig naar jouw wens aanpassen.

Flexibiliteit

Bijna al onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5 gebruik je in combinatie met iDiddit. Geef je les in de 1ste en 2de graad, dan blijven jij en je leerlingen gewoon nog gebruikmaken van het huidige diddit of mijnlesmateriaal.be, met alle gekende functionaliteiten en vertrouwde elementen. Jaar 6 volgt in september 24.   (*) Ook Sīra 1, Sīra 3 en Project Plus vind je terug op iDiddit.

Bekijk het overzicht

De overschakeling naar iDiddit gebeurt stelselmatig. We starten met al onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5*, vanaf september 2023. Vanaf september 2024 kun je in iDiddit aan de slag met de vervolgjaren van deze methodes. We brengen je uiteraard tijdig op de hoogte van de geplande veranderingen.   (*) Ook Sīra 1, Sīra 3 en Project Plus vind je terug op iDiddit.

Stelselmatige overgang

Niet gevreesd, diddit blijft ook de komende jaren een vaste waarde. Aangezien we iDiddit stap voor stap uitrollen, gaan we je ook stap voor stap meenemen in deze evolutie. Dat betekent dat je nog steeds op ons kunt rekenen voor de diddit Summer Academies of webinars, die we deze zomer ook opentrekken naar iDiddit.

Blijvende evolutie

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over iDiddit!