Hoe hergebruik ik een taak van een vorig schooljaar op Bingel?

Wil je een taak die je vorig schooljaar aan een klas of leerling(en) gegeven hebt, hergebruiken in het huidige schooljaar? Gebruik dan de filterknop om de taken van de voorbije schooljaren op te roepen.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland".

Je ziet meteen het scherm “Bingeltaken” met daarin een overzicht van alle taken die je dit schooljaar samengesteld hebt.

2 Selecteer een voorgaand schooljaar via de filterknop bovenaan.

3 Klik bij de taak die je wilt hergebruiken op "..." en kies voor "Hergebruik".

De oorspronkelijke taak wordt gekopieerd om er een nieuwe taak van te maken.

4 Duid aan voor wie de taak bedoeld is.

5 Klik tenslotte rechts bovenaan op de groene knop "Zet klaar op Bingel" om de taak aan de nieuwe groep leerlingen te bezorgen.

Resultaat: je hebt de taak uit een voorgaand schooljaar met succes hergebruikt. De leerlingen ontvangen de taak automatisch op hun startscherm. Door te klikken op de taak zien de leerlingen meteen de oefenreeksen die ze moeten maken.

Melding

Je kiest zelf of je de naam en de inhoud van de taak ongewijzigd hergebruikt of toch verandert. Je kunt heel gemakkelijk oefeningen toevoegen of verwijderen of de start- en einddatum aanpassen. Je moet wel steeds de taak aan één of meerdere leerlingen koppelen.

Tip van het Bingelteam

Pas indien nodig de doelgroep (klas, zorggroep) aan met de filter boven "Hergebruik taak". Je kunt taken enkel hergebruiken voor de klas(sen) of groep(en) waaraan jij gekoppeld bent. Geef je les aan meerdere klassen van hetzelfde leerjaar? Je kunt ook "Alle klassen" van een bepaald leerjaar selecteren in de filter.