Hoe kan ik een weekrooster maken in Bingel Planner?

Dankzij weekroosters bespaar je wekelijks het werk om je agenda te vullen met lege lesblokjes. Je kunt zoveel roosters maken als nodig.

Waarschuwing

Plaats in je rooster enkel de lesblokjes die je zelf geeft. De blokjes van collega's niet, die verschijnen vanzelf via de tab "Mijn groepen".

Werkwijze:

1 Klik in Bingel Planner op "Weekrooster".

2 Klik bovenin op de knop "Voeg weekrooster toe".

3 Geef het rooster een unieke naam.

4 Vink "Onbeperkt geldig" aan als je het rooster altijd zichtbaar wenst in elk schooljaar zonder begin- of einddatum.

5 Vul enkel een start- en einddatum in om de periode waarin je dit rooster wilt kiezen te beperken in de tijd, bv. enkel het eerste trimester.

Je kunt het niet meer kiezen na de vervaldatum.

6 Klik op een tijdstip in het rooster om een blokje toe te voegen.

7 Houd de linkermuisknop ingedrukt om het blokje te verslepen naar een ander tijdstip.

8 Houd de CTRL-toets ingedrukt en versleep het blokje om het snel te kopiëren naar een andere dag of tijdstip.

9 Plaats de muisaanwijzer op de onderste rand van het blokje tot je het dubbel pijltje ziet om snel de tijdsduur te verlengen of in te korten.

10 Selecteer het blokje om het eigenschappenvenster te activeren.

11 Kies leergebied of blok en vul starttijd, duurtijd en groep aan.

12 Klik buiten het eigenschappenvenster om de instellingen automatisch te bewaren.

13 Klik op het icoontje "Verwijder" om het blokje terug weg te halen.