Hoe kan ik het eiland op maat instellen voor specifieke leerlingen in Bingel?

Voor bepaalde leerlingen kan het nodig zijn om een aangepast oefeneiland op Bingel te hebben. Als leraar kun je dit eiland gemakkelijk instellen en aanpassen, zodat élke leerling haalbare en functionele oefeningen kan selecteren.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm van Bingel op de tegel "Eiland".

2 Zorg dat de juiste klas of leerling(en) geselecteerd zijn. Selecteer ze via de filter links bovenaan.

Optie 1: Verander de leerinhoud

1 Open het Bingeleiland met de verschillende leermiddelen van dat leerjaar.

2 Klik op het eiland op de naam van een leermiddel om links de instellingen te zien.

3 Gebruik de leerjaarfilter om een lager of hoger leerjaar te selecteren.

4 Plaats het leermiddel op het eiland door een klik op de cover.

5 Klik links onderaan op de knop "Opslaan" om de aanpassingen te bewaren.

Je krijgt steeds de mogelijkheid om de aanpassing voor nog extra leerlingen door te voeren.

Resultaat: Het leermiddel van het andere leerjaar verschijnt nu op het eiland van de geselecteerde leerlingen.

6 Wil je terug naar de standaardinstellingen voor één leermiddel? Klik dan op de knop "Reset" in de linkerkolom.

Belangrijk

Ook al heb je een leermiddel van een ander leerjaar geactiveerd, je leerlingen blijven steeds oefenen in de vertrouwde Bingelwereld van het eigen leerjaar. Aan het eiland en de verschillende schermen verandert er dus niets. Alleen de inhoud van de oefenreeksen is afkomstig uit het leermiddel van een ander leerjaar.

Melding

Er zijn geen beperkingen tussen het leermiddel en leergebieden. Je kunt een leermiddel van WO vervangen door wiskunde, of spelling door Frans. Zo kunnen scholen die al vanaf het midden van het 4e leerjaar starten met de eerste lessen Frans de eerste unités van Éventail-junior En action 5 aanbieden op het Bingeleiland van het 4e leerjaar.

Waarschuwing

Verschijnt een leermiddel niet in de uitklaplijst? Vraag dan je schoolbeheerder om na te gaan of hij of zij geen leermiddelen of leerjaren uitgezet heeft bij stap 7 "Leerjaren en leermiddelen" van de wizard van het schoolbeheer. Leermiddelen en leerjaren die de schoolbeheerder gedeactiveerd heeft komen in de keuzelijst immers niet voor.

Optie 2: Plaats instructiefilmpjes van een ander leerjaar op het eiland

Het is ook mogelijk om de leerlingen toegang te geven tot de instructiefilmpjes van een ander leerjaar via het Bingeleiland.

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland" en daarna op "Eilandinstellingen" in de linkerbalk.

2 Kies een leermiddel op het eiland dat je niet gebruikt.

3 Vervang dit door het leermiddel van een ander leerjaar.

4 Vink alle blokken uit behalve de instructiefilmpjes helemaal onderin.

5 Bewaar je aanpassingen steeds door links onderaan op "Opslaan" te klikken.

Resultaat: de leerlingen kunnen via het eiland nu de instructiefilmpjes bekijken van het ander leerjaar.