Hoe krijg ik automatisch een remediërings- en verrijkingsvoorstel na de toets via de module "Toetsen, remediëren en verrijken"?

Heb je de scores van een toets ingevoerd? Dan kun je elke leerling gerichte remediëring en/of verrijking aanbieden via een voorstel op maat zowel op papier als online op Bingel.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Leermiddelen".

Je ziet een overzicht van de verschillende VAN IN-leermiddelen.

2 Kies via de filter - indien nodig - het gewenste leerjaar.

3 Klik op de cover van het leermiddel waarvan je de module wilt gebruiken.

Bv. leerjaar 5: Reken Maar!

4 Klik in het overzicht van de beschikbare digitale materialen op de module "Toetsen, remediëren en verrijken".

Aan de linkerkant kun je via het menu kiezen welke toets je wenst te gebruiken.

5 Klik op de derde tab "Remediërings- en verrijkingsvoorstellen samenstellen".

Je krijgt een overzicht te zien van alle leerlingen waarvoor je de scores op de methodetoets hebt ingevoerd.

Het cijfers tussen haakjes naast de naam van de leerling toont je hoeveel remediërende of verrijkende oefenreeksen mogelijk zijn.

Via de pijltjes kun je het voorstel voor elke leerling in detail bekijken.

Via de aankruisvakjes kun je de inhoud al dan niet selecteren.

Via de knop “Oefening” kun je de inhoud bekijken zoals die op papier zal aangeboden worden.

Via de knop “Oefening” kun je de inhoud bekijken zoals die op Bingel als taak zal aangeboden worden.

Melding

Staat deze tab grijs en kun je niet klikken? Dan moet je eerst via het potloodje bij elke leerling de foutenanalyse aanduiden. Bv. bij controledictees.

6 Kies via de Filter bovenin hoe je de voorstellen wil aanbieden.

Alle voorstellen Kies zowel remediëring – als verrijkingsvoorstellen.
Enkel remediëring Kies geen verrijkingsvoorstellen.
Enkel verrijking Kies geen remediëringsvoorstellen.
Enkel eigen voorstellen Je hebt via “Eigen voorstel” zelf de inhoud gekozen.

Eigen selectie Je hebt met de aankruisvakjes bepaalde inhoud gekozen.
Geen voorstellen Kies geen remediëring- en verrijkingsvoorstellen.

Sommige inhoud kun je op papier (via pdf) aanbieden, andere inhoud online via Bingel taken.

Druk selectie af Je kunt voor elke geselecteerde leerling een kant-en-klare gedifferentieerde bundel met remediërings- en/of verrijkingsoefeningen afdrukken (Pdf-bestand), met of zonder individuele correctiesleutel.
Zet klaar op Bingel Voor elke geselecteerde leerling wordt automatisch een kant-en-klare gedifferentieerde digitale taak samengesteld. De taak bevat enkel digitale oefenreeksen op Bingel. Je kunt de naam van de taak, de begin- en einddatum aanpassen.

Afhankelijk van je browser krijg je het Pdf-bestand te zien in een nieuw scherm, of wordt het bestand geopend met een gratis leesprogramma zoals Adobe Reader. Gebruik de afdrukfunctie om de toets af te drukken.

Melding

De optie "Enkel eigen voorstellen" wordt pas actief na klikken op de knop "Voeg voorstel toe". De optie "Eigen selectie" wordt pas actief als je handmatig een oefenreeks aan- of uitzet.

Elke Pdf is voorzien van de voornaam, de familienaam, het klasnummer en de klas van de leerling. Enkel de datum moeten je leerlingen nog zelf invullen. De correctiesleutel zit steeds achteraan.

Om de oefenbladen recto verso te kunnen afdrukken, start je de oefenbundel voor elke leerling steeds op een oneven pagina.

Waarschuwing

Om ervoor te zorgen dat getallenassen, lijnstukken, figuren… precies de juiste afmetingen hebben, mag je bij de afdrukinstellingen van je printer nooit de instelling "Aanpassen aan pagina" of "Aanpassen aan afdrukbaar gebied" kiezen. Kies steeds voor "Ware grootte". Klik hier indien de PDF niet correct wordt afgedrukt.