Hoe maak ik een nieuwe zorgtaak in Bingel Zorg?

Om een nieuwe zorgtaak te maken (voor jezelf of voor iemand anders) zijn er twee mogelijkheden:

• Je maakt een nieuwe zorgtaak aan via het venster (zorg)takenbeheer
  • Je maakt een nieuwe zorgtaak aan via een notitie

Een nieuwe zorgtaak via (zorg)takenbeheer

1 Klik in het startscherm op de tegel "Zorg" en klik in het zijmenu op de knop (zorg)takenbeheer.

2 Klik op de blauwe knop "+ Nieuwe (zorg)taak".

3 Geef de titel in van de zorgtaak.

4 Geef een beschrijving in van de zorgtaak.

Je vind enkele opmaakknoppen onderin.

5 Selecteer of typ een vervaldatum.

6 Voeg - indien nodig - een bestand toe.

7 Kies de prioriteit: laag - normaal - dringend.

8 Kies de status: open - in behandeling - gesloten.

9 Voeg tenslotte de gekoppelde gebruikers toe die de zorgtaak zullen uitvoeren en klik tenslotte op "Opslaan".

Indien de zorgtaak aan jezelf is gekoppeld, zal ze verschijnen onder de tabs “Mijn (zorg)taken” en “Opvolging”.

Indien de zorgtaak enkel aan iemand anders is toegewezen, zal ze alleen verschijnen onder de tab “Opvolging”.

Een nieuwe zorgtaak via Notitie

1 Klik op de knop notities in het zijmenu.

2 Maak een nieuwe notitie of bewerk een bestaande notitie.

Onderin het venster vind je de knop “+ Nieuwe (zorg)taak”.

De werkwijze is verder identiek aan de werkwijze hierboven beschreven.

Resultaat:

De zorgtaak verschijnt nu onderin de notitie, maar ook in het (zorg)takenbeheer.

Je kunt vanuit het (zorg)takenbeheer naar de gekoppelde notitie springen via een klik op het symbooltje “Ga naar notitie”: