Hoe plaats ik een leermiddel van een ander leerjaar op het Bingeleiland?

Je kunt het Bingeleiland aanpassen via de Eilandinstellingen en voor één of meerdere leerlingen leermiddelen vervangen door een leermiddel van een ander leerjaar.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland" en daarna op "Eilandinstellingen".

Je ziet het Bingeleiland met de verschillende leermiddelen van dat leerjaar.

Belangrijk

Je kiest zelf of je het eiland aanpast voor de hele klas of één of meer leerlingen.

2 Je selecteert de leerlingen via de filter links bovenaan. Standaard pas je het eiland aan voor de hele klas.

Je ziet bovenaan in de filter telkens voor hoeveel leerlingen je het eiland aanpast.

3 Klik op het eiland op de naam van een leermiddel om links de instellingen te zien.

4 Gebruik de leerjaarfilter om een lager of hoger leerjaar te selecteren.

5 Plaats het leermiddel op het eiland door een klik op de cover.

6 Klik links onderaan op "Opslaan" om de aanpassingen te bewaren.

Je krijgt steeds de mogelijkheid om de aanpassing voor nog extra leerlingen door te voeren.

Resultaat: Het leermiddel van het andere leerjaar verschijnt nu op het eiland van de geselecteerde leerlingen.

7 Klik op "Sluit" om de linkerkolom te sluiten.

8 Wil je terug naar de standaardinstellingen voor één leermiddel? Klik dan op de knop "Reset" in de linkerkolom.

Ook al heb je een leermiddel van een ander leerjaar geactiveerd, je leerlingen blijven steeds oefenen in de vertrouwde Bingelwereld van het eigen leerjaar. Aan het eiland en de verschillende schermen verandert er dus niets. Alleen de inhoud van de oefenreeksen is afkomstig uit het leermiddel van een ander leerjaar.

9 Gebruik de pijl links onderaan om de blauwe balk te minimaliseren. Zo benut je je scherm optimaal.

Belangrijk

Er zijn geen beperkingen tussen het leermiddel en leergebieden. Je kunt een leermiddel van WO vervangen door wiskunde, of spelling door Frans. Zo kunnen scholen die al vanaf het midden van het 4e leerjaar starten met de eerste lessen Frans de eerste unités van Éventail-junior En action 5 aanbieden op het Bingeleiland van het 4e leerjaar.

Waarschuwing

Verschijnt een leermiddel niet in de uitklaplijst? Vraag dan je schoolbeheerder om na te gaan of hij of zij geen leermiddelen of leerjaren uitgezet heeft bij stap 7 "Leerjaren en leermiddelen" van de wizard van het schoolbeheer. Leermiddelen en leerjaren die de schoolbeheerder gedeactiveerd heeft komen in de keuzelijst immers niet voor.

Melding

Wil je voor één of meer leerlingen alle aanpassingen ongedaan maken? Via de tabel onder het eiland kun je het volledige Bingeleiland resetten naar de standaardleermiddelen voor dat leerjaar.