Hoe print ik een toets uit via de module "Toetsen, remediëren en verrijken"?

Je kunt via de module “Toetsen, remediëren en verrijken” een toets afdrukken voor de hele klas of voor één of meer leerlingen als Pdf- of Word-bestand.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Leermiddelen".

Je ziet een overzicht van de verschillende VAN IN-leermiddelen.

2 Kies via de filter - indien nodig - het gewenste leerjaar.

3 Klik op de cover van het leermiddel waarvan je de module wilt gebruiken.

Bv. leerjaar 5: Reken Maar!

Je ziet in de linkermenubalk een overzicht van de beschikbare digitale materialen, waaronder de module “Toetsen, remediëren en verrijken”.

4 Kies via het menu aan de linkerkant welke toets je wenst te gebruiken.

Je komt op de eerste tab “Toets afdrukken” terecht.

Onder “Toetsinformatie” vind je info over de geselecteerde toets zoals aantal opdrachten en de leerdomeinen die aan bod komen.

5 Klik op de knop "Toets" om de toets in te kijken.

6 Klik op de knop "Correctiesleutel" om de correctiesleutel in te kijken.

7 Klik op de knop "Word" om de toets als een Word-bestand te downloaden en zelf te kunnen bewerken.

8 Kies of je de toets wilt downloaden en afdrukken voor de volledige klas of voor één of enkele leerling(en).

9 Kies of je de namen van de leerlingen wenst toe te voegen op de afdruk.

10 Kies of je het leerkrachtenmateriaal (= correctiesleutel) mee wenst toe te voegen aan de afdruk.

11 Klik ten slotte op de groene knop "Download toets (.pdf)".

Afhankelijk van je browser krijg je het Pdf-bestand te zien in een nieuw scherm, of wordt het bestand geopend met een gratis leesprogramma zoals Adobe Reader. Gebruik de afdrukfunctie om de toets af te drukken.

Elke Pdf is voorzien van de voornaam, de familienaam, het klasnummer en de klas van de leerling. Enkel de datum moeten je leerlingen nog zelf invullen. De correctiesleutel zit steeds achteraan.

Waarschuwing

Om ervoor te zorgen dat getallenassen, lijnstukken, figuren … precies de juiste afmetingen hebben, mag je bij de afdrukinstellingen van je printer nooit de instelling "Aanpassen aan pagina" of "Aanpassen aan afdrukbaar gebied" kiezen. Kies steeds voor "Ware grootte". Klik hier indien de PDF niet correct wordt afgedrukt.

Belangrijk

In het Word-bestand is de voornaam, de familienaam, het klasnummer en de klas van de leerling niet voorgedrukt. Het bestand bevat ook geen correctiesleutel.

Waarschuwingen

• In het Word-bestand is de voornaam, de familienaam, het klasnummer en de klas van de leerling niet voorgedrukt. Het bestand bevat ook geen correctiesleutel.
  • Wil je de Word-versie van een toets inhoudelijk aanpassen door bv. bepaalde vragen weg te laten of toe te voegen of scores aan te passen? Hou er dan rekening mee dat de scores en inhouden in zo'n aangepaste versie mogelijk niet meer overeenkomen met de scores en inhouden die je vindt onder "Resultaten invullen".

Meldingen

• Wil je een summatieve toets of eindtoets afdrukken? Je vindt ze niet bij de differentiatiemodules, maar onder de rubriek "Downloads". Ze zijn beschikbaar als Word-bestand, zodat je ze kunt aanpassen.
  • Maakt een leerling met lees-, schrijf- of spellingproblemen gebruik van ondersteunende software zoals Kurzweil 3000, Sprint plus of Sprinto plus? Plaats dan het Pdf- of Word-bestand van de toets op de computer van de leerling. Zo kan hij of zij ook tijdens het toetsen de ondersteunende software gebruiken.