Hoe schakel ik hoofdstukken in of uit op het Bingeleiland?

Als leraar heb je verschillende mogelijkheden om het Bingeleiland af te stemmen op maat van je klas. Wil je vermijden dat je leerlingen al oefenreeksen maken van inhouden die je nog niet in de klas behandeld hebt? Of wil je inhouden uitzetten omdat ze te eenvoudig zijn en de leerlingen te gemakkelijk pingping verdienen? Dan kun je met enkele klikken hoofdstukken (tijdelijk) uitzetten.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland" en daarna op "Eilandinstellingen".

Je ziet het Bingeleiland met de verschillende leermiddelen van dat leerjaar.

2 Kies zelf of je het eiland aanpast voor de hele klas of voor één of meer leerlingen.

3 Selecteer de leerlingen via de filter links bovenaan.

Standaard pas je het eiland aan voor de hele klas. Je ziet bovenaan in de filter telkens voor hoeveel leerlingen je het eiland aanpast.

4 Klik op het eiland op de naam van een leermiddel om links de instellingen te zien.

5 Zet hoofdstukken aan of uit door op het icoon met het slotje achter de naam van het hoofdstuk te klikken.

Melding

Hoofdstukken die je uitgezet hebt, staan in het grijs. Wil je het volledige leermiddel uitzetten, dan klik je op het slotje onder de cover.

6 Klik links onderaan op "Opslaan" om de aanpassingen te bewaren.

Je krijgt steeds de mogelijkheid om de aanpassing voor nog andere leerlingen door te voeren.

Resultaat: de hoofdstukken zijn nu niet meer zichtbaar nu op het eiland van de geselecteerde leerlingen. Die leerlingen kunnen dus niet langer vrij oefenen voor die hoofdstukken.

Melding

Je kunt wel nog steeds de oefenreeksen uit dat leermiddel of dat hoofdstuk gebruiken om een digitale taak op Bingel samen te stellen.

7 Klik op "Sluit" om de linkerkolom te sluiten.

Je ziet op het Eiland per leermiddel meteen hoeveel hoofdstukken vergrendeld zijn.

8 Gebruik de pijl links onderaan om de blauwe balk te minimaliseren. Zo benut je je scherm optimaal.

Melding

Wil je voor één of meer leerlingen alle aanpassingen ongedaan maken? Via de tabel onder het eiland kun je het volledige Bingeleiland resetten naar de standaardinstellingen voor dat leerjaar. Alle hoofdstukken staan dan terug open.