Hoe schakel ik tweestapsverificatie in voor het gebruik van Bingel Zorg?

Stap 1: een verificatie app installeren voor tweestapsverificatie in Bingel Zorg
Stap 2: tweestapsverificatie inschakelen voor Bingel Zorg
Stap 3: tweestapsverificatie gebruiken in Bingel Zorg

Dit stappenplan richt zich op het inschakelen van tweestapsverificatie voor Bingel Zorg, een maatregel die extra beveiliging biedt tegen ongewenste toegang, zelfs als iemand je wachtwoord kent. Tweestapsverificatie maakt het hackers extra moeilijk en is een effectief alternatief voor het onthouden van complexe beveiligingsvragen.

Je hebt een smartphone, tablet of laptop/computer met Chrome nodig, samen met een verificatie-app. Het proces omvat het installeren van een verificatie-app, het inschakelen van tweestapsverificatie en het daadwerkelijk gebruiken ervan in Bingel Zorg.

Indien de gebruiker geen smartphone of tablet ter beschikking heeft, kan verificatie via een gratis Chrome of Firefox-extensie. Je kunt echter maar één toestel kiezen, dus best niet de vaste computer thuis, want dan kun je niet aanmelden op school.

Melding

De school kan er voor kiezen om tweestapsverificatie verplicht te gebruiken voor alle collega's. Dan hoef je dit niet zelf in te schakelen en kun je meteen door naar stap 6.

Indien de school tweestapsverificatie nog niet heeft verplicht, kun je er zelf voor kiezen om het als extra beveiliging in te schakelen.

Waarschuwing

Als je Bingelaccount gekoppeld is aan meerdere scholen en je stelt tweestapsverificatie in, dan is dit meteen geldig voor alle gekoppelde scholen.

Werkwijze met smartphone of tablet (aanbevolen)

1 Klik in het startscherm op de tegel "Zorg".

2 Klik in het scherm bovenin op je naam.

3 Klik in het menu op "Tweestapsverificatie".

4 Klik op de knop "Nu instellen en opnieuw aanmelden".

Je wordt automatisch uitgelogd.

5 Neem je smartphone of tablet erbij en installeer (indien nodig) een verificatie App.

6 Open de app op je smartphone of tablet.

7 Meld je terug aan op Bingel.be en klik op de tegel "Zorg".

Er verschijnt een QR code op je scherm.

8 Klik in de app op "+" of "toevoegen" en scan de code met je camera. Mogelijks moet je de App hiervoor eerst toestemming verlenen.

Er verschijnt een code met 6 cijfers in je app na het inscannen.

9 Typ deze code over in Bingel. Je hebt enkele seconden de tijd, daarna verschijnt er een andere code.

10 Klik op de knop "Instellen".

De tweestapsverificatie is nu ingesteld voor jouw account.

11 Klik op de knop "Sluiten".

12 Sluit de App op je toestel.

Melding

Je hoeft de code niet te bewaren. Je zal telkens een andere code moeten ingeven bij het aanmelden.

Melding

Tweestapsverificatie heeft geen enkele invloed op de andere modules van Bingel. Deze kun je blijven gebruiken zoals je gewoon bent.

Waarschuwing

Gebruik altijd dezelfde verificatie App op hetzelfde toestel. Dit is het toestel waarmee je de tweestapsverificatie hebt ingeschakeld.

Werkwijze op computer of laptop met de Chrome-of Firefox-extensie

1 Klik in het startscherm op de tegel "Zorg".

2 Klik in het scherm bovenin op je naam.

3 Klik in het menu op "Tweestapsverificatie".

3 Klik op de knop "Nu instellen en opnieuw aanmelden".

Je wordt automatisch uitgelogd.

4 Installeer (indien nodig) de extensie in Chrome of Firefox.

5 Meld je terug aan op Bingel.be en klik op de tegel "Zorg".

Er verschijnt een QR code op je scherm.

6 Open de extensie rechts bovenin het scherm en klik op de scanknop.

7 Teken met behulp van je muis een vierkantje precies rond de QR code.

Indien de code goed werd gescand verschijnt er een bevestiging, zo niet herhaal je stap 6.

8 Klik op de knop "OK" om de melding te sluiten.

9 Open de extensie opnieuw.

Er verschijnt een code met 6 cijfers.

10 Typ deze code over. Je hebt enkele seconden de tijd, daarna verschijnt er een andere code.

11 Klik op de knop "Instellen".

De tweestapsverificatie is nu ingesteld voor jouw account.

12 Klik op de knop "Sluiten".

Melding

Tweestapsverificatie heeft geen enkele invloed op de andere modules van Bingel. Deze kun je blijven gebruiken zoals je gewoon bent.

Waarschuwing

Gebruik altijd dezelfde verificatie App op hetzelfde toestel. Dit is het toestel waarmee je de tweestapsverificatie hebt ingeschakeld.