Hoe start ik mijn online bordboek op?

Je start het online bordboek via het lerarengedeelte van Bingel. Je hoeft het niet te installeren maar je hebt wel een actieve internetverbinding nodig.

Werkwijze 1: via Bingel Leermiddelen

1 Klik in het Bingel startscherm op de tegel "Leermiddelen".

Je ziet een overzicht van de verschillende VAN IN-leermiddelen.

2 Kies het juiste leerjaar in de filter.

3 Klik op de cover van het leermiddel waarvan je het bordboek wil openen.

Je ziet in de linkermenubalk een overzicht van de beschikbare digitale materialen.

4 Klik "Online bordboek" aan in het linkermenu (indien nodig) en start het bordboek in het rechter scherm.

Het online bordboek opent in een nieuw tabblad van je browser en blijft daar actief tot je het sluit (je wordt niet afgemeld).

5 Klik op de cover van het werkschrift of de map die je wil gebruiken.

Tip van het Bingelteam

Via de knop "Alle methodes" keer je terug naar het overzichtsscherm met de leermiddelen per leerjaar. Zo kun je meerdere bordboeken tegelijk opstarten.

Werkwijze 2: via Bingel Planner

1 Klik in het startscherm op de tegel "Planner".

2 Open in je agenda de lesfiche die je aan een lesblokje hebt gekoppeld.

3 Nog geen fiche gekoppeld in je agenda? Klik op de knop "Leermiddelen" en open een leermiddel, hoofdstuk en fiche.

Melding

Het leermiddel nog niet toegevoegd? Werkwijze.

4 Schuif door naar het gedeelte "Instructie en oefenen".

Hier vind je de link naar het bordboek dat gekoppeld is met deze les.

Tip van het Bingelteam

Je kunt meerdere online bordboeken tegelijk openen. Ze blijven beschikbaar zelfs nadat je je bij Bingel hebt afgemeld. Zo kun je alle online bordboeken die je tijdens de schooldag nodig hebt bij het begin van de dag opstarten.

Tip van het Bingelteam

Elk door de school aangeschaft VAN IN-bordboek kan door alle leraren van de school gebruikt worden, ook ZOCO's, co-teachers, ambulante leerkrachten, leerkrachten van andere leerjaren, stagiairs, interimarissen...