Hoe stel ik de AVI-niveaus van mijn leerlingen in voor het gebruik van de digitale boekenkast?

De digitale boekenkast verzamelt al jouw digitale boekjes op één centrale plaats. Hieronder vallen de boekjes van de BiB-BoX, beschikbaar via een aparte licentie. Ook de digitale leessets van ik lees met hup en aap en de boekjes uit de TALENTBIB vinden jullie hier terug. De digitale boekjes zijn een onderdeel van de Bingel Max-licentie bij het leermiddel.

Via het Eiland kun je de “Digitale boekenkast” instellen en personaliseren.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland".

2 Klik op het onderdeel "Boekenkast" in de linkerbalk.

De instellingen van de boekenkast worden nu getoond.

3 Kies - indien nodig - met de filter bovenin de juiste klasgroep.

4 Kies met de aankruisvakjes of de boekenkast zichtbaar is in Bingel voor de leerling.

5 Duid per kind het juiste AVI-leesniveau aan door te klikken op "-" en/of "+".

6 Duid aan of het AVI-leesniveau dat je hebt ingesteld in de vorige stap zichtbaar is voor de leerlingen/ouders.

7 Duid aan of de leerling de leesondersteuning kan gebruiken.

8 Klik op de knop "Opslaan" om je instellingen te bewaren.

9 Klik op de knop "Reset" om alle instellingen te verwijderen.

Resultaat:

Per leerling wordt het aantal beschikbare boeken in de Digitale boekenkast getoond. Kies je een ander AVI-leesniveau, dan worden de aantallen automatisch aangepast.

Of download deze lijst met alle titels per auteur, leerjaar en AVI niveau (oud/nieuw).