Hoe stel ik de licenties (Bingel Start, Bingel Plus en Bingel Max) in op Bingel?

Alle leraren en leerlingen hebben volledige toegang tot het basisaanbod van alle leermiddelen in Bingel zodra je school een Bingel Plus of Bingel Max licentie heeft. Inclusief het geven van taken en feedback, oefenresultaten bekijken of instellingen veranderen aan het eiland voor de leraar.

 

Ook al heb je geen licentie voor bepaalde leermiddelen ingesteld, dan nog heb je toegang tot het basisaanbod. Je hoeft dus in het licentiebeheer “Bingel Start” niet aan te duiden bij elk leermiddel.

 

Door het instellen van een Bingel Plus of Max-licentiepack krijg je toegang tot extra functies zoals bordboeken, differentiatiemodules, instructiefilmpjes,… Deze packs zijn betalend.

Waarschuwing

Het Licentiebeheer is beschikbaar van 10 juni tot 15 oktober (uitgezonderd de zomersluiting). In die periode kun je als schoolbeheerder zelf wijzigingen doorvoeren, in andere periodes dien je de klantendienst te contacteren om de licenties aan te passen.

Waarschuwing

Wijzigingen die je aanbrengt of die wij aanbrengen, worden 's nachts verwerkt en zijn dus pas de volgende ochtend zichtbaar in Bingel.

Werkwijze:

Melding

Licenties worden automatisch jaarlijks verlengd. Je hoeft niets te doen als je je licenties wil behouden.

1 Klik in het startscherm op de tegel "Beheer".

2 Kies in de linker zijbalk het onderdeel "Licenties".

 

 

 

Voor de leermiddelen met een groen lijntje is er reeds een actieve licentie. De leermiddelen met een grijs lijntje hebben geen betalende licentie.

 

3 Klik op de infobutton naast het leermiddel voor extra info over de samenstelling en de prijs:

4 Stel de gewenste licentie in per leermiddel voor de hele school...

... of voor een of meer leerja(a)r(en):

5 Indien je een betalende licentie wenst te verwijderen kies je "Niet in gebruik". Wens je het basisaanbod te behouden, kies je "Bingel Start".

6 Download een handig overzicht in Excel-formaat met de actieve licenties voor je school via de knop "Download overzicht licenties".

7 Open het Excel-bestand (map Downloads). Er zijn drie kolommen: methode - product - Bingel licentie.

Waarschuwing

De licenties van BiB-BoX, Oh Là Là, Ijsbrekers en Reken Maar! DigiMax worden niet via het licentieportaal en in de Excel-download getoond omdat ze niet apart gefactureerd worden. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen, de licenties worden automatisch geactiveerd bij bestelling van deze leermiddelen.

Melding

Ook de licenties van Bingel Zorg en Evaluatie zijn hierin niet opgenomen. Heb je hier een vraag over, neem dan contact op.

Licentie  Toegang tot: 
Bingel Start (standaard inbegrepen) Toegang tot de adaptieve oefeningen in Bingel en Bingel Raket. Eilandinstellingen. Taken klaarzetten en resultaten opvragen. Feedback geven.

 

Toegang tot de downloadbare bestanden.

Bingel Plus Bingel Start + toegang tot het online bordboek, de digitale handleiding en de Bingel Raket voor leraars.
Bingel Max Bingel Start + Bingel Plus + toegang tot de differentiatiemodules ‘Differentiëren en oefenen’ en ‘Toetsen, remediëren en verrijken’

Tip van het Bingelteam

Om de totaalprijs van alle licenties voor je school te berekenen, kun je gebruik maken van de berekeningsfile.

Tip van het Bingelteam

Vergeet niet om de klassen te koppelen aan de aangeschafte leermiddelen. Dat doe je via de tegel "Beheer", onderdeel "Leerjaren en methodes". Meer info.