Hoe voeg ik een foto toe van een leerling in Bingel Zorg?

Via de fiche kun je een foto opladen bij elke leerling. Deze foto vervangt de bol met initialen. Leerlingen zonder foto worden met een gekleurde bol en initialen getoond. Het kleurtje is random toegekend en dient enkel om de zichtbaarheid te verhogen.

Waarschuwing

Om onderstaande stappen uit te voeren, heb je het recht nodig om de fiche van de leerling te bewerken.

Werkwijze:

1 Klik in het startscherm op de tegel "Zorg".

2 Selecteer - indien nodig - in de filter bovenin links de juiste klasgroep.

3 Selecteer in de linkerkolom één leerling.

4 Klik op de tab "Fiche".

5 Klik op de knop "Bewerk".

6 Klik op de knop om de foto toe te voegen.

7 Klik op de knop "Afbeelding selecteren".

8 Dubbelklik op het fotobestand op je computer.

9 In het volgende scherm kun je de foto draaien en/of bijsnijden (indien nodig) of een andere foto selecteren.

10 Klik op de knop "Afbeelding gebruiken" om de foto aan de leerling te koppelen.

De foto is nu bewaard op de fiche.

Melding

Indien nodig kun je de foto verwijderen met het prullenmandicoontje.

11 Klik tenslotte op de knop "Opslaan" om de fiche te bewaren.

Resultaat: de foto is toegevoegd op de fiche.

Melding

Ook in de notities wordt de foto weergegeven.

Melding

Momenteel kun je via deze werkwijze een foto per leerling toevoegen via de fiche. Op onze planning staat het opladen van alle foto's in bulk. Daar hoor je later meer over.