Hoe werk ik met de materialen uit de verrijkingsmap bij Reken Maar!?

Je hebt het waarschijnlijk als leerkracht al meegemaakt. Je merkt dat een bepaalde leerling wel erg sterk is en door de leerstof heen vliegt of heel wat leerstof al onder de knie heeft. Je wilt aan de behoeften van deze leerling tegemoet komen en zoekt naar materialen om dit aan te pakken.

Werken met de verrijkingsoefeningen

 

Als de materialen van Reken Maar! verder onvoldoende uitdagend zijn, bieden we voor de bijzonder rekensterke leerlingen per blok 3 bundels verrijkingsoefeningen en 1 projectbundel aan. Bovendien is er per leerjaar ook nog minstens 1 STEM-project. Met deze materialen kun je verrijkende taken samenstellen voor de instructieonafhankelijke leerlingen van jouw klas.

Waar kan ik de materialen downloaden?

 

Je vindt de materialen terug in de verrijkingsmap of in de module “Differentiëren en oefenen” op Bingel.

 

Kunnen mijn leerlingen hier zelfstandig aan werken?

 

De bundels kunnen in principe zelfstandig verwerkt worden, maar voor de projecten is er soms een (korte) instructie of begeleiding nodig. Bovendien kun je de materialen uit de verrijkingsmap inzetten tijdens de instructie- en verwerkingsmomenten, tijdens de herhalings- en remediëringslessen of in een afzonderlijke niveaugroep.

De verrijkingsopdrachten op Bingel

 

De verrijkingsoefeningen op Bingel kan je best bekijken als een digitale correctiesleutel bij de oefeningen uit de verrijkingsbundel. Wanneer een leerling zo’n oefening opstart op Bingel, krijgt die het volgende bericht te zien:

 

 

Je laat de oefeningen dus eerst best op papier oplossen: hier beschikken ze over voldoende plaats om de tussenstappen te noteren.