Hoe werken oefeningen op diddit?

Ga naar het tabblad ‘Materiaal’ en onder het lesmateriaal, kun je de online oefeningen vinden. Dit zijn oefenreeksen met meerdere online oefeningen over hetzelfde onderwerp. Leerlingen zien dezelfde online oefeningen als de leerkracht. Links zie je een zoekveld en de navigatie, op basis van de structuur van het boek.

 

Bij elke vraag krijg je 2 kansen om het juiste antwoord te geven. Heb je de vraag 2 keer beantwoord of juist beantwoord, dan zie je meteen de juiste antwoorden. Hoe werkt het adaptieve oefensysteem in diddit? Links bovenaan kan je het niveau van de oefenreeks zien. Je begint altijd op het basisniveau met 2 sterren. Heb je 2 oefeningen na elkaar meteen juist? Dan stijgt het niveau en oefen je verder met moeilijkere oefeningen over hetzelfde onderwerp. Heb je 2 oefeningen na elkaar fout? Dan daalt het niveau naar 1 ster past het niveau zich aan. Wanneer het niveau van de oefeningen daalt, krijg je handige feedback om je te helpen.

 

De opgave van elke oefening kan je laten voorlezen, bij vreemde talen wordt de opgave door een native speaker voorgelezen. Een oefenreeks combineert ook verschillende werkvormen. Zo blijft oefenen leuk.