Hoe werkt het Bingeleiland voor mijn leerlingen op Bingel?

Via de knop “Eiland” in het menu of het eiland midden het startscherm kom je terecht op het Bingeleiland. Hier kan de leerling vrij oefenen volgens de instellingen die de leraar heeft ingesteld.

1 Activeer met de schuifregelaar onderaan rechts "Toon oefeningen" om de leermiddelen op het eiland zichtbaar te maken.

2 Klik op de knop "Menu" om het snelmenu bovenin het scherm weer te geven.

3 Eenmaal een leermiddel op het eiland gekozen, worden de hoofdstukken en/of instructiefilmpjes getoond.

4 Eenmaal een hoofdstuk of filmpje gekozen, kun je via het menu terugkeren naar het overzicht met de hoofdstukken, het volledige Bingel eiland of het startscherm.

• Elke leerling krijgt oefeningen op zijn niveau. Na een paar foutieve antwoorden, schakelt Bingel automatisch een niveau lager. Gaat het goed, dan krijgt de leerling oefeningen op een hoger niveau.

• Gaat het wat moeilijk, dan krijgt de leerling feedback en tips van zijn avatar, of een filmpje met extra uitleg.

• Via het vrij oefenen op het eiland, verdient de leerling extra pingping.
  • De juf of meester kiest wat er precies op het eiland verschijnt.