Hoe zet ik een opdracht met leerpad klaar in iDiddit?

Met het lesmateriaal, de lesblokken uit de methode of die je zelf hebt toegevoegd, kan je makkelijk opdrachten op maat van je leerlingen maken. Een opdracht kan je inplannen voor al je leerlingen, voor enkele leerlingen of voor 1 leerling individueel.

 

Bekijk de video of volg het stappenplan hieronder.

In de linkerzijbalk heb je een icoon ‘Opdrachten’. Als je daarop klikt, opent de opdrachtenmodule in een venster naast het lesmateriaal waarin je op dat moment zit. Mogelijk staan er al opdrachten die reeds opgemaakt, ingepland of afgesloten zijn.

1 Klik bovenaan in het menu op 'Nieuwe opdracht'.

Rechts, in je lesmateriaal, zie je dan een Plus-icoon in een cirkel verschijnen bij de Lesblokken.

Mogelijk staan er al opdrachten die reeds opgemaakt, ingepland of afgesloten zijn.

2a Klik op het plus-teken van de lesblokken die je wilt toevoegen aan de opdracht.

Je kunt daar zover in gaan als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld eerst een blok met theorie toevoegen, en dan één of meerdere oefeningen. Je ziet de blokjes dan verschijnen in het venster links. Daar kun je de volgorde ervan nog wijzigen als je dat wenst, door de blokjes te verslepen.

Om een lesblok te verwijderen, klik je op het min-teken in je Lesmateriaal.

2b Je kunt ook vanuit de inhoudstafel lesblokken selecteren

Wanneer je in de opdrachtenmodule op ‘+Voeg lesblokken toe’ klikt, verschijnt er een pop-up met een inhoudstafel die je per hoofdstuk kunt openklikken. Daarin kun je dan alle lesblokken aanvinken die je aan je opdracht wil toevoegen. Zo wordt het makkelijker om lesblokken over verschillende hoofdstukken heen toevoegen.

3 Vul alle velden in, geef de opdracht een titel en kies een begindatum.

Is de startdatum niet de datum van vandaag, kan je de opdracht nog verbergen voor je leerlingen tot de startdatum, zo verschijnt er voor hen niet te veel ineens.

4 Geef de einddatum in en voeg de nodige instructies toe.

5 Plan de opdracht in voor een of meerdere of alle leerlingen en klik op 'Verzenden.

De leerlingen in kwestie zullen een melding krijgen wanneer de opdracht start. In het Lesmateriaal krijgen de lesblokken die aan een opdracht zijn toegewezen, een geel label.