Kan ik het lesmateriaal aanpassen in iDiddit?

Ja, dat kan. Je kunt het lesmateriaal op verschillende manieren aanpassen. Je kunt op verschillende manieren te werk gaan. Lees zeker ook de vraag ‘Kan ik zelf materiaal toevoegen in iDiddit’.

Je vertrekt telkens vanuit de Klas waar je de aanpassingen wilt maken.

Lesmateriaal toevoegen

Pas de inhoudsopgave aan

Open het menu ‘Inhoud bewerken’ en klik op ‘Inhoudsopgave bewerken’. Je kunt hier een aantal aanpassingen doen:

 

» De naam van een hoofdstuk wijzigen: via het potlood-icoontje kun je de naam van het hoofdstuk veranderen.

 

» Een hoofdstuk voor je leerlingen verbergen: met een klik op het oogje verberg je een hoofdstuk voor leerlingen. Er komt dan een stippellijn rond te staan. Je kunt het op elk moment weer zichtbaar maken door opnieuw op het oogje te klikken.

 

» De volgorde van hoofdstukken veranderen: met de pijltjes kun je een hoofdstuk naar boven of onder verschuiven.

 

» Een hoofdstuk verwijderen: klik op het prullenmand-icoon om een hoofdstuk permanent te verwijderen. Je krijgt een pop-upvenster te zien, waar je zal moeten bevestigen door VERWIJDEREN in te typen.

Bewerk 'Mijn lesmateriaal'

Ook in het Lesmateriaal, bij de lesblokken, kun je spelen met de structuur en deze volledig naar je hand zetten. Je kunt lesblokken verschuiven, door ze eenvoudigweg aan te klikken en met de rechtermuisknop ingedrukt te verslepen. Als jij het bijvoorbeeld interessanter vindt om een bepaalde oefening eerst te doen, of theorie en oefeningen om te wisselen, dan kun je snel en eenvoudig de gewenste volgorde klaarzetten.

 

Verder kun je ook in Mijn lesmateriaal je eigen materiaal toevoegen. Dat doe je zoals beschreven in het antwoord op de vraag Kan ik zelf materiaal toevoegen in iDiddit?’

 

Tot slot kun je ook beslissen om bepaalde blokken te verbergen voor je leerlingen, wanneer je vindt dat deze niet relevant zijn bijvoorbeeld, of om te differentiëren tussen verschillende klassen. Een lesblok verberg je via het dropdownmenu achter de ellipsis. Het lesblok in kwestie krijgt dan een stippellijn.