Online accounting met Exact Online

Verwerf de basis van computerboekhouden en leer kritisch omgaan met de software

Online accounting met Exact Online

Met Online accounting met Exact Online verwerven de studenten de basis van computerboekhouden en leren ze kritisch omgaan met de software.

met volledig uitgewerkt dossier in Exact Online (toegangscode in het boek)

herkenbare en realistische cases

uitgewerkte oplossingen en beginbestanden voor docenten

Bekijk de inhoudstafel

Online accounting voor het hoger onderwijs

 

Door de praktische aanpak is Online accounting met Exact Online uitermate geschikt voor studenten in de professionele bachelor of graduaatsopleidingen die een algemene introductie moeten krijgen tot het onlinepakket, en die er praktisch mee aan de slag willen. De boekingen worden stap voor stap uitgelegd in het handboek, nadien volgen de oplossingen. Dit maakt het boek bijzonder geschikt voor afstandsleren of zelfstudie. Je kan als docent namelijk schuiven met het aantal contacturen en het aantal uren voor zelfstudie.

 

 

Wegwijs in online accounting

 

Starten doen de auteurs met een algemene introductie tot het onlinepakket: wat zijn de verschillende modules, hoe creëer je een dossier en hoe gebruik je de verschillende iconen en sneltoetsen? In nauwe samenwerking met Exact Online bereidden de auteurs een dossier voor waarin de studenten kunnen werken.

 

Vervolgens duiken de studenten in twee uitdagende cases waarmee ze hun kennis kunnen testen. Om de herkenbaarheid te verhogen, kozen de auteurs onder meer voor een fictieve koffiezaak. Gaandeweg behandelen ze onder meer:

  • de openingsbalans;
  • verschillende aankoopverrichtingen en het aankoopdagboek;
  • verschillende verkoopverrichtingen (waaronder winkelverkoop) en het verkoopdagboek;
  • financiële verrichtingen en dagboeken;
  • openstaande klanten en leveranciers;
  • import met vreemde valuta;
  • afsluitverrichtingen met afschrijvingen.

Uitgewerkte oplossingen en beginbestanden zorgen ervoor dat je als docent steeds het overzicht behoudt. Digitale facturen en Coda-bestanden maken de ondersteuning compleet.

Ontdek meer!

Over deze editie

In juli 2024 verschijnt de herwerkte editie van dit boek.

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

beginbestanden

oplossingen voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Lindsay De Block

Lindsay De Block ging na haar studies Handelswetenschappen – master Accountancy en Fiscaliteit aan de Hogeschool Gent onmiddellijk aan de slag in een groot accountantskantoor. Sinds 2013 is zij lector Financieel management aan de Hogeschool Gent binnen de opleiding Bedrijfsmanagement.

Siem de Ruijter

Siem de Ruijter is bachelor in de Accountancy-Fiscaliteit en master in de Handelswetenschappen. Hij is verbonden aan UC Leuven-Limburg, waar hij beleggingsleer en digital accounting tools doceert. Voordien heeft hij onder andere gewerkt als relatiebeheerder beleggen bij Bacob bank en als docent aan Hogeschool West-Vlaanderen.

Els Tryssesoone

Els Tryssesoone ging na het behalen van haar bachelordiploma Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit aan KaHo Sint-Lieven (nu Odisee) direct aan de slag bij een revisorenkantoor. In die periode heeft zij ook haar Master Handelswetenschappen behaald aan Vlekho (nu Kuleuven). Sinds 2007 is zij werkzaam in de opleiding Bedrijfsmanagement optie Accountancy-Fiscaliteit. In het begin als docent boekhouden en docent van verschillende projecten. Op dit ogenblik is zij coördinator van de opleiding Accountancy-Fiscaliteit.

Steffi Van Lierde

Steffi Van Lierde ging na het behalen van haar bachelordiploma Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit aan KaHo Sint-Lieven (nu Odisee) aan de slag bij KBC als cliëntenadviseur. Na een jaartje te werken heeft ze ervoor gekozen om toch aan de slag te gaan in een accountantskantoor als dossierbeheerder. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Mon3aan als adviseur Digitalisatie & Automatisatie.

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!