Communicatieskills voor het professionele leven

Til je communicatie- en soft skills naar een professioneel niveau

Communicatieskills voor het professionele leven

In Communicatieskills voor het professionele leven vertellen de auteurs je stap voor stap hoe je een goede communicator wordt.

beginnen bij de basis en zo verder bouwen

aandacht voor de soft skills die je nodig hebt als professional

vol nuttige tips en oefeningen

Bekijk de inhoudstafel

Communicatieskills voor studenten en professionals

Met Communicatieskills voor het professionele leven kiezen de auteurs bewust voor een aanpak en opbouw die volledig is afgestemd op een publiek dat zijn soft skills naar een professioneel niveau wil tillen. Het is bij uitstek geschikt voor zowel studenten in het hoger onderwijs als voor de (beginnende) communicatieprofessional.

Wegwijs in communicatie en communicatieskills

 

Een mailtje sturen, een telefoontje plegen, een vergadering bijwonen (live of online), of zelfs een gewoon een babbel met de collega aan de koffiemachine … communiceren doen we allemaal en constant, al dan niet bewust. Maar hoe word je nu een goede communicator, hoe verwerf je alle skills om je als een echte professional op het werk te gedragen?

 

In Communicatieskills voor het professionele leven zijn het de auteurs die je stap voor stap vertellen hoe je dat aanpakt. Ze beginnen bij de basis en bouwen zo verder: van ‘wat is communicatie?’, over ‘wat is professionele communicatie?’, tot dé vraag die de spil van het handboek vormt: ‘wat is goede professionele communicatie?’.

 

Communicatieskills voor het professionele leven vertrekt vanuit het principe dat goede professionele communicatie gestoeld is op drie grote pijlers:

  • een mindset van overvloed;
  • erkenning van je communicatiepartner;
  • duidelijkheid.

Met deze drie principes op zak kan jij je soft skills naar een professioneel niveau tillen. De auteurs helpen je daarbij verder op weg door dit toe te passen in verschillende concrete communicatievormen en praktische communicatietechnieken.

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

PowerPointpresentatie

oplossingen opdrachten voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

David Swartenbroeckx

David Swartenbroekx was jarenlang bedrijfstrainer voor taal- en communicatievaardigheden. Nu is hij docent professionele communicatie en soft skills aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Daarnaast begeleidt hij bij Syntra AB ondernemers om van hun zaak een succes te maken.

Pauline Mahieu

Pauline Mahieu is docent aan de UC Leuven-Limburg binnen de opleiding Bedrijfsmanagement en assistent aan de Universiteit Saint-Louis in Brussel. Daarvoor werkte zij in de bedrijfswereld.

Karine Smets

Karine Smets heeft dertig jaar ervaring in theorie en praktijk van psychologische en communicatieve opleidingsonderdelen aan de Arteveldehogeschool. Zij is auteur van Gids voor professionele communicatie waarvan Communicatieskills voor het professionele leven de opvolger is.

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!