Klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom

Uitgebreid overzicht van het kinesitherapeutisch onderzoek van de cervicale wervelkolom

Klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom

Klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom geeft een uitgebreid overzicht van het kinesitherapeutisch onderzoek van de cervicale wervelkolom. Het boek is een naslagwerk gebaseerd op de jarenlange klinische, wetenschappelijke en didactische ervaring van de auteurs. Alle auteurs zijn actief als docent in de postgraduaatsopleiding Manuele therapie.

heldere structuur

gebaseerd op het 'planetenmodel'

geïllustreerd met foto's

Bekijk de inhoudstafel

Klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom voor het hoger onderwijs

 

Dit handboek is een basiswerk voor al wie in de praktijk staat en voor studenten in de revalidatiewetenschappen, de fysiotherapie en de kinesitherapie.

 

 

Wegwijs in het klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom

 

De auteurs vertrekken vanuit klinisch redeneren bij patiënten met nekpijn. Van daaruit overlopen ze het klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom op een gestructureerde manier. Het boek bespreekt o.a. de volgende vormen van onderzoek van de cervicale wervelkolom: neurogeen onderzoek, articulair onderzoek, myogeen onderzoek en sensorimotorisch-controle-onderzoek.

 

De structuur van Klinisch onderzoek van de cervicale wervelkolom is gebaseerd op het ‘planetenmodel’. Alle onderzoekstechnieken zijn grondig uitgeschreven en worden geïllustreerd met foto’s.

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

opdrachten

PowerPointpresentatie voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

De auteurs

Barbara Cagnie

Prof. Dr. Barbara Cagnie studeerde af als kinesitherapeut (1999) en manueel therapeut (2001) aan de Universiteit Gent. In 2005 behaalde ze haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Sinds 2013 is ze voltijd docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent.

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!