Succesvol digitaliseren

Projectmatig werken van idee naar oplossing

Succesvol digitaliseren

Succesvol digitaliseren. Projectmatig werken van idee naar oplossing biedt inzicht in projectmanagement van digitale projecten, ongeacht vanuit welke sector of discipline die worden opgestart.

gedefinieerd leerdoel aan de start van elk hoofdstuk

doorspekt met concrete voorbeelden

realistische online 'rode draad'-cases met oefeningen per hoofdstuk

Bekijk de inhoudstafel

Succesvol digitaliseren voor het hoger onderwijs en het professionele leven

Succesvol digitaliseren is een leidraad voor het uitvoeren en opvolgen van digitale projecten. Het handboek zorgt ervoor dat studenten uit alle richtingen, of ze nu IT, marketing, vastgoed … studeren, een inzicht krijgen in de projectwerking waar ze later ongetwijfeld mee te maken zullen krijgen.

Wegwijs in digitaliseren en projectmanagement

 

Elke organisatie, afdeling en werknemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met een nieuwe, digitale aanpak voor taken die vroeger op een andere manier werden gedaan. Dit vereist een nieuwe set kennis en skills van iedereen die met deze digitale initiatieven te maken krijgt.

Succesvol digitaliseren wil elke student of (toekomstige) professional, ongeacht de opleiding of achtergrond, de handvaten bieden om met deze digitalisering te kunnen omgaan.

 

 

Een heldere en logische structuur

 

Het boek bestaat uit vijf delen:

  • Deel 1 geeft een grondige inleiding in de fundamenten van projecten initiëren en uitvoeren;
  • Deel 2 gaat dieper in op de noden van organisaties en bedrijven en hoe deze kunnen omgezet worden naar vereisten voor digitale oplossingen;
  • Deel 3 beschrijft het effectief uitvoeren van digitale projecten en de verschillende fases die hierbij aan bod komen;
  • Deel 4 gaat iets dieper in op een aantal topics die binnen digitlae projecten cruciaal zijn voor het succes ervan: risicomanagement, teammanagement, inschattingen maken …;
  • Deel 5 bespreekt de verschillende ontwikkelstrategieën en helpt de student een overwogen keuze te maken tussen onder andere Agile en Waterfall.

Afhankelijk van de noden van de student kan je de meest relevante delen samenstellen tot een aangepaste leidraad voor het initiëren en uitvoeren van digitale initiatieven.
Zo’n boek op maat bestellen kan gemakkelijk via Blend.

Ontdek meer!

Webinar op 23 maart

Op donderdag 23 maart om 19u loodsten auteurs Micha Albertijn en Karolien Van Riel de toeschouwer in een webinar door het nieuwe boek en beantwoorden ze vragen over het boek.

Bekijk hier de opname.

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

PowerPointpresentatie voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Het boek bestaat uit vijf delen die, afhankelijk van de noden van de student, kunnen samengesteld worden tot een aangepaste leidraad voor het initiëren en uitvoeren van digitale initiatieven.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

Herken je deze nog?

Succesvol digitaliseren is de opvolger van de klassieker Succesvol projectmanagement in IT. De geest van dat boek zal de trouwe gebruiker zeker nog herkennen, maar in deze opvolger werden een aantal nieuwe klemtonen gelegd.

focus niet meer op het 'traditionele' projectmanagement naar het initiëren en uitvoeren van digitale projecten

niet meer voornamelijk gericht op de IT'er, maar op iedereen die in de organisatie met een digitaal project in aanmerking komt

diepgaandere uitwerking van de verschillende methodologieën en de voor- en nadelen ervan

De auteurs

Micha Albertijn

Micha Albertijn staat meer dan 20 jaar op het kruispunt tussen business en IT. Hij is van opleiding Handelsingenieur in de Beleidsinformatica en bezit een ManaMa in Project Management. Door beide werelden aan elkaar te linken helpt hij bedrijven vooruit richting efficiënt en digitaal werken.

Karolien Van Riel

Karolien Van Riel is master Handelsingenieur aan de Universiteit van Antwerpen. Ze is verbonden aan AP Hogeschool Antwerpen en Hogeschool PXL Hasselt waar ze al meer an 10 jaar actief is als lector project management. Voordien werkte ze als business analist/ project manager bij verschillende grote bedrijven.

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!