BiB-BoX

De handige bib voor in de klas en thuis, op papier en op Bingel. Aangepast aan het AVI-niveau en leefwereld van jouw leerlingen.

Boeiende boekjes in de BiB-BoX

Boeiende boekjes voor al jouw leerlingen, aangepast aan hun leesniveau en leefwereld? In de BiB-BoX natuurlijk! Je hebt ze voor alle leeftijden en niveaus, voor vlotte en minder vlotte lezertjes. Op papier én op Bingel.

 • Vijf verschillende boxen, waaronder twee differentiatieboxen 
 • Mix van makkelijke en moeilijke boeken, aangepast aan leeftijd
 • Geschreven door bekende Vlaamse jeugdauteurs en prachtig geïllustreerd
 • Brede waaier aan thema’s en genres, met oog voor diversiteit en inclusie
 • Met AVI-aanduiding volgens oude en nieuwe AVI
 • Ook digitaal beschikbaar op Bingel

 

Ontdekken

Bingel Boekenkast

Prijzen en bestellen

Onze sets en titels

De BiB-BoX is ideaal voor leerkrachten die (nog) meer willen inzetten op lezen. Deze sets zijn geschikt voor zowel de klasbibliotheek als thuis. Er zijn vijf verschillende boxen beschikbaar, drie gericht op specifieke leeftijden en twee differentiatieboxen voor de onder- en bovenbouw. Zo vinden zowel vlotte als moeilijke lezers altijd een boeiend boekje.

 1. Vierkant: Voor het eerste leerjaar met AVI M3-E3|AVI 1-3 niveaus. Bevat 20 titels met 4 exemplaren per titel.
 2. Driehoek: Voor het tweede leerjaar met AVI M4-E4|AVI 3-5 niveaus. Bevat 14 titels met 4 exemplaren per titel.
 3. Ruit: Voor het derde en vierde leerjaar met AVI M5-E6|AVI 5-8 niveaus. Bevat 26 titels met 2 exemplaren per titel.
 4. Rechthoek: Een differentiatiebox voor de onderbouw met diverse leesniveaus, AVI M4-E7/AVI 3-9. Bevat 32 titels met 2 exemplaren per titel.
 5. Ster: Een differentiatiebox voor de bovenbouw met diverse leesniveaus, AVI E4-M7/AVI 4-9. Bevat 25 titels met 2 exemplaren per titel.
Download het volledige overzicht

Enkele boekjes uit BiB-BoX vierkant

Boekje ik pas wel op uit BiB-BoX vierkant

Ik pas wel op! - AVI M3|AVI 2

Brigitte Minne en Leen Van Durme

beer weet het niet meer. wat is er mis met muis? wat is ze dik. is ze ziek? zit er een ei in haar buik? dan weet beer wat er scheelt. op een dag staat er een wieg in haar hol. met heel veel piep, piep...

Een buur voor Vos - AVI E3|AVI 2

Reine De Pelseneer en Hugo Van Look

Vos houdt niet van druk. Hij zit graag met een boek en een kop thee. Maar dan hoort hij wat in de tuin. Wat doet die Tijger daar? Wat ziet die er raar uit! En wat maakt die veel lawaai! Vos maakt zich boos. Hij wil weer rust in het bos.

bor gaat om vis - AVI M3|AVI 1

Stijn Moekaars en Frank Daenen

baas mil wil vis, hond bor wil mee, maar dat mag niet. bor doet het wel. hij ruikt de geur van mil. bor zoekt en vindt... een doos met een ham, een tas die ruikt naar kat, een man met een jas. maar waar is baas mil?

eet me niet op, uil! - AVI M3|AVI 1

Inge Bergh en Ann de Bode

in het bos staat een boom. en in de top van die boom zit uil. uil lust wel een dier. hij wil een hap van mol. uil heeft mol in zijn poot. maar mol wil niet dood. mol heeft een plan. maar of zijn plan het doet?

Enkele boekjes uit BiB-BoX driehoek

Max en Malin - AVI E4|AVI 4

Joke Guns en Claudia Verhelst

Malin schrijft elke dag in haar dagboek. Max leest het stiekem. Dat had hij niet mogen doen. Hij weet nu wat Malin over hem denkt. Een leuke ontdekking is dat niet. Wacht maar, hij heeft al een plan!

Gaatjes! - AVI M4|AVI 3

Inge Misschaert en Nick Claes

Feng wil ook gaatjes. Net als haar klasgenootjes. Als die tand er van zelf niet uit wil, dan verzint ze zelf wel iets!

Soep met vlieg - AVI M4|AVI 3

Kaat Vrancken en Leen van Durme

Trix lust geen soep. Zeker geen soep met kip. Ze eet de soep niet. Ook niet als papa het wil. Ze vertelt hem een verhaal. Over de soep en de vlieg. En de vis. En al de rest. Verzint Trix het? Of is het echt waar? Weet jij het?

Juf Lief is een dief - AVI M4|AVI 3

Inge Bergh en Steven DhondtPapa leest de krant: ‘Twee inbraken in twee dagen tijd! Eerst in een flat om de hoek. En gisteren in de villawijk!’ En ik denk aan wat ik gisteren zag. Mijn eigen juf Lief. Ze hing aan een dakgoot! Met handschoenen aan. En op haar rug een zak.

Enkele boekjes uit BiB-BoX ruit

Ontvoering op school - AVI E6|AVI 8

Stijn Moekaars en Loes Riphagen

Het is midden in de nacht. Lars en zijn nichtje Marie zijn nog op school. Detective Lars weet dat er iets niet pluis is. En jawel, er lopen twee dieven door de schoolgangen. Maar Lars wordt door hen ontdekt. Ze ontvoeren hem. Gelukkig kan Marie ontsnappen. Zij roept de hulp van tante Tara. Tante herkent de gouden munt van Lars. Samen gaan ze naar het museum. Daar lopen de twee dieven weer rond. Maar waar is Lars?

Zilver - AVI M6|AVI 7

Marijke Umans en Riske Lemmens

Bet is de jongste van vijf meisjes. Ze ziet eruit als een jongen, maar is op en top een meisje. Bet wil dierentemster worden. Elk weekend oefent ze met haar kuikens Pietje en Patje. Intussen is ze klaar voor het grotere werk. En zo eindigt een leuke klasuitstap naar de dierentuin bijna in het bassin van de zeeleeuwen. Gevaarlijk grappig!

De beste dief ter wereld - AVI M6|AVI 7

Kristien Dieltiens en Seppe van den Berghe

Balder heeft het ver geschopt. Hij rijdt in een koets getrokken door vier paarden. Hij is rijk en hij ziet er uit als een echte edelman. Niemand weet dat hij zijn rijkdom verdient door te stelen. Maar op een dag is Balder het moe om een meesterdief te zijn. Hij besluit zijn leven te beteren. Maar dat gaat niet zomaar. Zijn peetoom, de graaf, haat misdadigers. Hij eist de doodstraf voor iedere dief die zijn landgoed betreedt. Ook voor Balder.

Zusjelief - AVI E5|AVI 6

Inge Misschaert en Ann de Bode

Bibi is weg. Zomaar, plots. Ze komt nooit meer terug. Dat maakt Onno erg verdrietig. Maar toch blijft Bibi bij hem. In zijn hart.

Enkele boekjes uit BiB-BoX rechthoek

Bang voor een geest - AVI E5|AVI 6

Joke Guns en Mark Janssen

De mama van Kiek is taxichauffeur. Ze moet vaak ‘s avonds werken. Als mama er niet is, komt Madeleine oppassen. Kiek en Madeleine kunnen het goed met elkaar vinden. Op een avond kijkt Kiek naar een griezelige film. Madeleine had nochtans gezegd dat het niet mocht. Kiek haalt haar schouders op. Ze is voor niets of niemand bang. Maar wat is dat vreemde geluid bij het raam?

James Hond - AVI E6|AVI 8

Noella Elpers en Steven Dhondt

James Hond ziet er misschien uit als een gewone hond, maar hij is allesbehalve gewoon. Die hond heeft een juweel van een neus, een magnifiek exemplaar, bruin en glanzend als een wilde kastanje. Maar er is meer aan de hand met die neus: hij ruikt PROBLEMEN, het is namelijk een echte speurneus. James Hond is een undercoveragent met een dubbelleven. Zo een hond verdient toch een ster?

Karola’s kattencircus - AVI M6|AVI 7

Inge Misschaert en Veerle Derave

Karola verhuist naar een dorp. Haar papa en zijn nieuwe vriendin krijgen een baby. Karola weet niet of ze dat eigenlijk wel leuk vindt. Maar dan vindt ze een kat. En nog een. En nog een. Dan verzint ze een list om al die katten te houden.

Wacht op antwoord - AVI M6|AVI 7

Karla Stoefs en Coen Hamelink

Stien, Bram en Simon zijn beste vrienden. Vandaag is het Stiens geluksdag. Ze vindt een biljet van twintig Euro. Hup, hup naar Theo’s snoepwinkel daarmee. Maar Theo’s winkel is gesloten wegens liefdesverdriet; juf Maaike komt niet langer naar de winkel. Stien, Bram en Simon besluiten te helpen. Ze gaan op pad naar juf Maaike met een doos verrukkelijke chocolaatjes. Maar onderweg krijgt Stien een hongertje...

Enkele boekjes uit BiB-BoX ruit

Geheugen op hol - AVI E5|AVI 6

Jonas Boets en Bart Mertens

Op een dag komt Kaat thuis van school en is alles anders. De mensen die in haar huis wonen zijn haar ouders en haar zus niet. Of wel? Haar geheugen laat haar volledig in de steek. Vergist ze zich of liegen die mensen? Wanneer haar ouders haar op een verrassingsuitstap nemen naar een station, beseft Kaat dat er iets niet pluis is.

Knuffels - AVI E4|AVI 4

Moniek Vermeulen en Jurgen Walschot

De meester van Vik is jarig. Hij verrast zijn leerlingen met een leuk geschenk: een nachtje kamperen in het bosje van de school. ‘Ik doe niet mee’, zegt Vik tegen zijn vriend Imad. ‘Ik wil Pik en Puk niet achterlaten.’ Imad tikt meteen met zijn wijsvinger op zijn voorhoofd. Hij vindt het wát stom om voor huisdieren thuis te blijven. ‘Neem ze mee,’ raadt hij Vik aan, ‘niemand hoeft het te weten...’

Mijn oom is een dief - AVI E6|AVI 8

Inge Bergh en Marieke van Ditshuizen

Floor gaat logeren bij haar oom. Maar die houdt er een merkwaardige hobby op na. Hij neemt Floor mee. En dan loopt het helemaal mis...

Vijf heksen, een konijn en een sabeltandtijger - AVI M7|AVI 9

Stefan Boonen en Jonas Van de Vyver

Brag wist vanaf het begin dat het een stom idee was. Deze uitstap naar de oertijd. Net echt, had zijn vader beloofd. Om gek van te worden was het. En nu wilden zijn ouders ook nog dat hij op jacht ging. Hij moest een konijn gaan vangen. Of een mammoet. In zijn eentje. Levensgevaarlijk was dat. Misschien werd hij zelf wel opgevreten. Maar zijn vader laat hem geen keuze. ‘Het is tijd dat jij een man wordt, Brag.’

Ook op Bingel!

Elk boek uit BiB-BoX kan digitaal gelezen worden. Meer nog, Bingel ondersteunt het kind tijdens het lezen door woorden op te lichten en voor te lezen. Vóór het lezen van het boek kan je leerling de woorden inoefenen en de betekenis van moeilijke woordenschat ontdekken. Na het lezen zijn er vragen over de verhaalvolgorde en de inhoud van het verhaal.

 

Mooi meegenomen

 

 • Het meest geschikte boek (qua AVI) staat telkens bovenaan in de boekenkast
 • Zoekfunctie: een kind kan een boek zoeken via een deel van de titel
 • Leessuggesties op basis van AVI-niveau
 • Taken geven bij de boekjes
 • Overzicht van de gelezen boeken per kind en klas
 • Resultaten van de oefeningen

Prijzen en bestellen

 • Prijs voor een BiB-Box zonder licentie: € 295
 • Prijs voor een BiB-BoX inclusief 7 jaar Bingel: € 435
 • Prijs voor alle BiB-Boxen inclusief 7 jaar Bingel: € 1950

Opgelet: de BiB-BoXen inclusief Bingellicentie en het volledige pakket tesamen kan je op dit moment niet aankopen in onze webshop. Bestel in dat geval via het contactformulier.

Bestel je box via de webshop

Graag uitleg op school?