Reken Maar! DigiMax

Reken Maar! is vanaf nu ook in een andere vorm beschikbaar. Geef les met de digitale invalshoek als basis, met het juiste evenwicht tussen digitaal en papier.

 

Reken Maar! Basis digitaal wordt Reken Maar! DigiMax.

 

  • Leerjaar 5 beschikbaar vanaf schooljaar 2024-2025
  • Leerjaar 6 beschikbaar vanaf schooljaar 2025-2026
Interesse? Laat hier je gegevens achter

Wat is Reken Maar! DigiMax?

Reken Maar! DigiMax staat voor lesgeven met de digitale invalshoek als basis. Het juiste evenwicht tussen digitaal en papier. We werken met dezelfde opbouw als Reken Maar! maar toch anders. Met deze aanpak is er een permanente evaluatie en differentiatie tijdens de les. Waarom zijn wij overtuigd van deze methode?

 

  • Papier en digitaal zijn in balans
  • Automatische differentiatie op maat van elke leerling
  • Directe feedback voor elke leerling
  • Leerkracht kan live resultaten opvolgen en inspringen wanneer nodig
  • Permanente evaluatie tijdens elk lesmoment
  • Betere resultaten voor de klas

In de praktijk

Momenteel zijn er 60 scholen aan de slag met Reken Maar! DigiMax. Een van deze scholen is de Antoniusschool in Sint- Antonius -Zoersel.
Juf Leen van het vijfde leerjaar is echt enthousiast.

 

In haar klas werkt het echt. Zowel zij als haar kinderen vinden rekenen leuker dan voordien. Juf Leen vindt dat ze nu echt differentieert! Bekijk deze video om de werking in de klas te ontdekken.

Vragen? Bekijk de FAQ's

Voorbeeld van een werkschrift

Voor Reken Maar! DigiMax werden aparte werkschriften op papier ontwikkeld per blok. De horizontale lay-out laat toe om het werkschriftje gemakkelijk naast de laptop of tablet te leggen.

Er zijn 12 werkschriften voor leerjaar 5.

 

Mijn klas start elke dag enthousiast aan de rekenles sinds ik werk met Reken Maar Digitaal! Ik heb ook meer inzicht in de vorderingen van de leerlingen tijdens de les.

Juf Sara, VBS Don Bosco, Groot-Bijgaarden

Reken Maar! Basis digitaal is werkelijk een andere manier van lesgeven. De leerlingen en de leerkracht krijgen onmiddellijke feedback. Bovendien hebben zowel de leerkracht als de leerling ten allen tijde zicht op de groei van de leerling. Alle leerlingen hebben succeservaringen aangezien de oefeningen zich aanpassen aan hun niveau, maar tegelijkertijd worden ook alle leerlingen uitgedaagd aangezien het systeem hun niveau telkens dat stapje verder tilt. Een mooie balans tussen succeservaringen en uitdagingen wordt op die manier bereikt.

Juf Nathalie, Sint Paulus Harelbeke

Het is een heel leuke manier van werken zowel voor leerlingen als voor de leerkracht. De leerlingen werken zelfstandig, moeten bijna nooit wachten op de anderen en zijn ze klaar krijgen ze gedifferentieerde oefeningen op maat. De leerlingen kijken nu uit naar de lessen wiskunde omdat er zo veel afwisseling inzit.

Juf Laura, dorpsschool Kester

Wil je graag meer weten over Reken Maar! DigiMax?