GENIE Nieuws met Jacotte Brokken

Actualiteit op een relevante manier in je wetenschapslessen brengen, dat is het doel van GENIE Nieuws.

 

Samen met wetenschapsjournaliste Jacotte Brokken volgen we al enkele jaren de actualiteit op de voet. Sinds enkele weken kun je haar ook regelmatig op je televisiescherm zien als de nieuwe weervrouw van VRT. Maar je kan haar al jaar en dag vinden op MakerFaire, Dag van de wetenschap… en ook op TikTok steekt ze haar enthousiasme voor wetenschap niet onder stoelen of banken. De geknipte vrouw dus om ook jouw leerlingen wegwijs te maken in de wetenschapsactualiteit.

 

Verschillende keren per jaar zoomt GENIE Nieuws in op interessant wetenschapsnieuws en linken we dit aan concrete lesinhouden biologie, chemie of fysica. Zo kun je de video’s en opdrachten moeiteloos integreren in je lessen en koppelen aan (specifieke) minimumdoelen.

 

Werk je met GENIE Fysica, Chemie, Biologie of Natuurwetenschappen? Dan vind je de video’s en extra verwerkingsopdrachten op het onlineleerplatform in de rubriek ‘GENIE Nieuws’.

Bekijk de aflevering van april 2023

Een wetenschappelijke kijk op de stikstofcrisis

De laatste tijd verhit de stikstofcrisis de gemoederen in het Vlaamse politieke landschap. Maar wat is nu het probleem met die stikstof eigenlijk? GENIE Nieuws-reporter Jacotte Brokken trekt haar laarzen aan voor een wetenschappelijke kijk op het stikstofprobleem. Hoe ontstaan stikstofverbindingen? En welk effect hebben ze op de natuur en de mens?

Bekijk alle afleveringen van GENIE Nieuws